ALMERE - Een zomervakantie vol griezelbeestjes zit er bijna op bij Stad & Natuur. De laatste donderdag van de vakantie, 13 augustus, wordt de insectenzomer afgesloten met een spetterende poppenkastvoorstelling! Jan Klaassen en Katrijn maken een heel avontuur mee met griezelbeestjes. Ben je ook benieuwd waar ze in verzeild raken? Kom dan naar Stadslandgoed de Kemphaan voor deze voorstelling, reserveren is verplicht. Het wordt veel lachen, gieren en brullen!

Omdat insecten ontzettend belangrijk zijn voor de natuur, heeft Stad & Natuur ze deze zomer centraal gezet. Insecten zijn soms eng of irritant, maar vooral ook heel nuttig. Ze ruimen kadavers op, dienen als voedsel voor andere dieren en houden zo hele ecosystemen in stand. Ze bestuiven onze gewassen en bloemen en sommige insecten worden gebruikt voor medicijnen. En bovendien zijn ze vaak ook heel erg mooi. Daarom hebben ze de afgelopen weken in allerlei workshopvormen centraal gestaan, met onder andere een waterbeestjessafari, insecten tekenen en een insectenterrarium maken.

De poppenkast kan uitstekend gecombineerd worden met de speurtocht over biodiversiteit op de Kemphaan. Baron Vos XIII van kop tot staart neemt je mee over Stadslandgoed de Kemphaan! Je leert onderweg van alles over biodiversiteit. Bio wat? Heel simpel gezegd betekent biodiversiteit: ruim baan voor planten en dieren!

Uiteraard houdt Stad & Natuur bij deze activiteiten rekening met coronamaatregelen, op de website www.stadennatuur.nl staan deze vermeld worden, hier kan ook gereserveerd worden voor de spannende, maar vooral hilarische poppenkast voorstelling!