ALMERE - Architecten, opdrachtgevers en bewoners kunnen tot 8 mei een project aanmelden voor de Architectuurprijs Almere 2024. Deze wordt door Kunstlinie en gemeente Almere voor de 12e keer uitgereikt aan het meest bijzondere project dat in Almere is gerealiseerd in de afgelopen twee jaar. Drie inzendingen maken kans op het winnen van €2500,-.

De rijkdom van Almere weerspiegelt zich in de spraakmakende architectuur en stedenbouw. Met het uitreiken van de Architectuurprijs Almere zet Kunstlinie elke twee jaar inspirerende en spraakmakende architectuur en stedenbouw van Almere in de spotlights! Zo wordt aangetoond welke innovatieve en duurzame ontwikkelingen er in de architectuur plaatsvinden en hoe deze bijdragen aan de leefbaarheid van Almere. Architecten, opdrachtgevers en bewoners kunnen projecten voordragen via het aanmeldformulier op de website.

De prijzen

Uit alle ingezonden projecten nomineert de vakjury acht ontwerpen die aan de kinderjury en de publieksjury worden voorgelegd. Drie van deze inzendingen maken kans op het winnen van €2500,-.

Vanaf 15 mei kunnen inwoners van Almere online stemmen op hun favoriet. Daarnaast kiest de kinderjury een winnaar uit. De kinderjury is dit jaar een samenstelling van leerlingen van verschillende Almeerse scholen die zijn aangesloten bij KIDD (Kunst Is Dichterbij dan je Denkt). Tot slot kiest ook de vakjury een winnaar. De vakjury bestaat uit Jasper de Haan (voorzitter), Brans Stassen, Dimphy Aarts, Danielle Huls en Vincent Muller. Twee juryleden zijn nog onaangekondigd.

Project aanmelden

Een project aanmelden is mogelijk tot en met 8 mei 2024. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 14 juni 2024 in Kunstlinie Almere.

Bekijk meer informatie op de website van Kunstlinie