ALMERE - Architecten, opdrachtgevers en bewoners kunnen tot 18 maart een project nomineren voor de Architectuurprijs Almere (APA) 2022. Deze wordt door Kunstlinie uitgereikt aan het meest bijzondere project dat in Almere is gerealiseerd in de afgelopen twee jaar. Drie winnaars maken ieder kans op € 2500,-.

De rijkdom van Almere weerspiegelt zich in de spraakmakende architectuur en stedenbouw. Kunstlinie versterkt de kracht van de bebouwde Almeerse omgeving, door elke twee jaar Architectuurprijs Almere (APA) uit te reiken. Architecten, opdrachtgevers en bewoners kunnen projecten voordragen via het formulier op de website.

Drie prijzen van € 2500,-

Met deze prijs spreekt iedere inwoner van jong tot oud én een professionele vakjury zich uit over de nieuwste projecten. Kunstlinie verdeelt drie prijzen van € 2500,-. Uit alle inzendingen worden 10 genomineerden geselecteerd. Bewoners kunnen stemmen op hun favoriet door te mailen naar architectuur@kunstlinie.nl. Daarnaast kiest de kinderjury een winnaar. De kinderjury bestaat uit leerlingen van een school die is aangesloten bij KIDD (Kunst is Dichterbij dan je Denkt). Tot slot kiest ook de vakjury een winnaar, deze neemt de trofee meer naar huis. De vakjury bestaat uit Ekim Tan (voorzitter), Gus Tielens, Philomene van der Vliet en Michelle Provoost. Gus Tielens won de APA 2018: ''Almere is de jongste en misschien wel spannendste stad van Nederland. De APA is daarmee een hele bijzondere prijs. Ik ben heel trots dat we de prijs zelf in ontvangst hebben mogen nemen voor het Tuinhuis. Dat ik nu zelf in deze geweldige jury zit is nog beter! Ik verheug me op de inzendingen!''

Inschrijven is mogelijk tot en met 18 maart. De winnaars worden op 18 juni bekend gemaakt in Kunstlinie, te Almere.

Bekijk meer informatie op de website van Kunstlinie