ALMERE - Ondernemer Marcel van der Schouw is een crowdfunding campagne gestart via CrowdAboutNow om Etsbedrijf Etsprit over te nemen. Van der Schouw wil hiermee het ambacht voor Nederland behouden, Etsprit is de enige etsspecialist in Nederland. De huidige eigenaar stopt en van der Schouw ziet veel kansen om het technische bedrijf verder uit te bouwen. 180.000 euro is nodig voor de overname, binnen twee weken is al 80.000 geïnvesteerd door investeerders uit de omgeving die net als de ondernemer het bedrijf willen behouden en de potentie zien.

Etsprit, gevestigd in Almere, is al 21 jaar de etsspecialist van Nederland. Etsen is een ambachtelijke bewerkingstechniek waarbij een RVS oppervlak met een zuurmiddel wordt behandelt. Doordat het zuurmiddel in contact komt met het oppervlak, treedt er een chemische reactie op. Deze reactie heeft als gevolg dat het oppervlak gedeeltelijk oplost, wat resulteert in een afbeelding in het staal. Met deze techniek maakt het bedrijf onder andere naamplaten, bewegwijzeringsplaten, braille panelen en precisie onderdelen voor verschillende industrieën.

‘Ik ben pas net betrokken bij Etsprit, maar ik vind het prachtig om te zien hoe divers de producten zijn die ze maken. Met alle producten die zij de afgelopen 21 jaar gemaakt hebben is de kans groot dat je als Almerenaar, of zelfs als Nederlander, wel eens een product van Etsprit gezien hebt.’, aldus van der Schouw.

Het bedrijf is de enige etsspecialist van Nederland, iets voor Flevoland om trots op te zijn vindt de ondernemer die zich hopelijk binnenkort eigenaar van het bedrijf mag noemen: ‘juist omdat het de enige etsspecialist van Nederland is vind ik dat we het bedrijf moeten behouden en nog aan veel meer mensen kenbaar moeten maken wat er allemaal mogelijk is met deze ambachtelijke techniek.’, aldus van der Schouw.

Om de overname te realiseren is van der Schouw een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Met de financiering kan hij het bedrijf overnemen en aan de slag om Etsprit uit te laten groeien. Techniek is een belangrijke inkomstenbron voor de Nederlandse economie betoogt de ondernemer: ’Het belang en de waardering voor techniek mag naar onze mening meer op de voorgrond worden gezet. Daarom wil ook een focus hebben op het stimuleren van nieuwe instroom in deze techniek, door als leerbedrijf te functioneren.’ Investeren kan via https://crowdaboutnow.nl/etsprit.