ALMERE - Op zondag 14 juli is er op Stadslandgoed de Kemphaan van alles te beleven rond insecten en de bijen in het bijzonder! De Imkervereniging en Stad & Natuur organiseren van 10-16 uur verschillende workshops, demonstraties en bijenpraatjes! Ook wordt er verse honing geslingerd die gekocht kan worden.

Allereerst kom je alles te weten over de bijen in de Ids van Dussenbijenstal. Hier zijn ervaren imkers aanwezig om jou honderduit te vertellen over deze bijzondere dieren. De imkers laten verschillende materialen zien die zij gebruiken om bijen te houden en vertellen over de bijenkoningin, de darren en de werksters. Daarnaast zullen de imkers een demonstratie honing slingeren geven en zal er ook verse honing verkocht worden!

Natuurlijk luister je niet alleen naar de interessante verhalen, maar ga je ook zelf aan de slag met bijen en insecten! Kinderen mogen insecten bekijken door een microscoop. Ook kunnen ze meedoen aan een creatieve workshop van Kleur in Cultuur. Hierbij ga je je eigen insectenvleugel maken. is ook aanwezig met een leuke workshop. Maak een insectenhuisje en neem deze mee naar huis. Zo krijgen de insecten in jouw tuin een mooie plek.

Deze dag is gratis te bezoeken. Alleen voor deelname aan de workshop van Kleur in Cultuur wordt 1 strip gevraagd van Stad & Natuur (€6,00 voor 5 strippen/€1,50 per losse strip). De honing wordt verkocht voor € 5,00 per pot van 450 gram, maximaal 2 potten per persoon.

De bijen- en insectendag op de Kemphaan is een onderdeel van de Landelijke Open Imkerijdagen. Dit evenement vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. Het evenement vindt plaats op Kemphaanstraat 1, in en rondom het gebouw van Stad & Natuur. Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl.