ALMERE - Op vrijdag 18 juni is het nieuwe boek 'Ben en zijn draak - Zoektocht naar zichzelf' van Daphne Spijkstra verschenen. Dit kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Het avonturenboek is voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar om zelf te lezen, met hun ouders of op school te lezen. Daphne Spijkstra roept met dit boek kinderen op hun eigen weg te volgen: ontdek je talent en wees trots op jezelf!

Daphne heeft een belangrijke boodschap voor de kinderen:
"Ik ben heel lang bezig geweest met het schrijven, maar heb nooit opgegeven. Met dit boek wil ik kinderen vertellen: volg je dromen, zoek je eigen weg en laat niemand je wijsmaken dat je iets niet kan of niets waard bent. Iedereen worstelt met karaktereigenschappen, maar de kunst is dat je ze op een goede manier weet te gebruiken, zodat je van je valkuil je kracht maakt." Onderwerpen in het boek zijn onder andere pesten en zelfvertrouwen. "Leraren hebben me verteld dat de huidige tijd harder is dan vroeger. In de loop der jaren hebben ervaren leerkrachten kinderen echt wel op één vlak behoorlijk zien veranderen: er zijn steeds meer kinderen die minder zelfvertrouwen hebben, faalangst hebben, zich echt zorgen maken... Ik heb dit zelf ook meegemaakt toen ik vorig schooljaar als zij instromer voor groep 4 op een school in Almere stond. Kinderen moeten gestimuleerd worden te geloven in hun eigen waarde en krachten en zich ."

Het boek is geïnspireerd door Daphnes omgeving: zo gaat de hoofdpersoon Ben naar zijn nieuwe school de Zonnewende, gebaseerd is op k.b.s. ’t Zonnewiel in Almere, waar haar jongste dochter nog op school zit. De klassen die genoemd worden, bestaan echt, net als de omschrijving van de school. De heide en het bos waar de kinderen onder de valse begeleiding van Harry Hyena steeds rondjes lopen, is geïnspireerd door de Bussumse en Hilversumse heide waar ze vroeger met haar ouders kwam.

Samenvatting
Ken je dat gevoel dat je kookt van woede omdat dingen niet gaan zoals jij wilt? Ben en zijn vrienden gaan enthousiast aan de slag met het bouwen van een prachtige boomhut. Als zijn vrienden de bouwplannen niet volgen, wordt Ben woest! Hij verandert in een draak. Met een oorverdovende brul spuwt Ben vuur en jaagt hij iedereen weg. De volgende dag pesten de kinderen Ben op school. Verdrietig loopt hij weg en ontmoet andere kinderen die zijn probleem herkennen. Samen gaan ze op zoek naar Bens draak, maar moet hij zijn draak verslaan of juist redden? Deel jij het geheim met Ben?

Over de auteur
Daphne Spijkstra (1979) groeide op in Naarden. Als klein meisje wilde ze al schrijfster worden. Ze schreef verhaaltjes en gebruikte graag haar fantasie. Eigenlijk doet ze dat nog steeds, want in haar verhalen mengt ze verbeelding, realiteit en een vleugje psychologie. Terwijl ze schrijft, ziet ze de verhalen als een film in haar hoofd. Het nieuwe boek van Daphne Spijkstra is verschenen Ben en zijn draak - Zoektocht naar zichzelfZe heeft journalistiek gestudeerd en is nieuwsgierig naar de passie en achtergrond van mensen. Daarnaast is ze dol op kinderen én taal. Met deze combinatie schrijft ze graag kinderverhalen, maar kan ze haar nieuwsgierigheid en creatieve ei ook kwijt in interviews, columns en gedichten. Ze is ook docent creatief schrijven. Daphne heeft twee dochters en twee stiefdochters. Ben en zijn draak is haar eerste boek en ze is van plan om nog meer boeken te gaan schrijven.

Fragment uit het boek
Ook dàt nog. Ben krijgt een zwaar gevoel in zijn maag. Nu heeft hij eindelijk dat slangenmens gevonden, maar is de weg naar boven onvindbaar. Alles mislukt en dan komen die stomme Rinus en Paco ook nog met hun rotopmerking. Ben wordt steeds razender en moppert hardop. ‘En als ik me niet door jullie had laten overhalen, dan was ik niet in deze ellende terechtgekomen. Er gebeuren allemaal vreemde dingen. Wat is dit nu toch allemaal: een paarse wolk, gekleurde schapen, vreemde bomen en bossen en nog zo’n boomhut waarvan de ingang niet te vinden is!’ schreeuwt Ben. Hij stampt met zijn voeten op de grond en ziet tot zijn schrik dat zijn voet veranderd is in een grote blauwe poot met lange nagels. Dit beeld maakt hem nog kwader en terwijl hij het uit wil schreeuwen van woede, komt Rita haar boomhut uit gerend. ‘BEN! Stop hiermee! Je zet het hele bos nog in lichterlaaie met je drakenstreken. Kalmeer nu toch eens!’ roept Rita fel, waarna ze begint te neuriën. Verbaasd kijkt Ben om en ook Katja kijkt Rita met grote ogen aan. ‘Een liedje neuriën, serieus, Rita? Ben maakt bijna houtskool van dit bos n van ons en jij gaat een liedje zingen? Ik heb altijd al geweten dat je apart bent, maar nu blijkt dat je gewoon gek bent!’ roept ze wanhopig. ‘Welnee, Katja, maak je maar niet zo druk. Kijk maar,’ sust Rita haar, terwijl ze naar Ben wijst. Ben zit ondertussen op zijn drakenachterwerk in het mos, verliefd te kijken naar een vlinder op zijn poot. Katja wrijft in haar ogen. ‘Maar, maar… hoe kan dit toch?’ vraagt ze zacht. ‘Ik weet dat jij altijd moeilijk te overtuigen bent, maar zelfs in dat drakenbeest zit een klein jongetje dat gewoon aardig gevonden wil worden. Ben is in gevecht met zichzelf, dat moet hij zelf oplossen en dat is precies zijn opdracht.

Boekgegevens
Titel: Ben en zijn draak - Zoektocht naar zichzelf
Auteur: Daphne Spijkstra
Verschijningsdatum: 18-06-2021 Aantal pagina's: 126
ISBN: 9789464315219 Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 18,50 Uitvoering paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Over de uitgever
Boekscout in Soest is een uitgeverij met een uniek karakter. Inmiddels hebben meer dan tienduizend auteurs de kans gekregen met hun boeken te verschijnen. Velen van hen zijn/waren debutant. Boekscout maakt gebruik van de printing on demand-techniek. Daardoor kunnen wij ook boeken voor kleinere markten uitgeven. De uitgeverij heeft op deze manier al heel wat verborgen talenten in Nederland en België weten op te sporen. Velen van hen hebben de door ons geboden kans gegrepen om zich verder te ontplooien. Uitgever: Erwin de Haan, e-mail: marketing@boekscout.nl