ALMERE - Een aantal weken geleden heeft Stad & Natuur alle Almeerders opgeroepen om mee te denken over een te maken Klokhuis-ijsje! Jong en oud deden mee met de wedstrijd en er kwamen bijna 150 smaakideeën binnen bij Stad & Natuur. Een professionele jury van ijspressi en Stad & Natuur hebben zich gebogen over de prachtige smaakcombinaties en hebben gekozen voor het ultieme kinderijsje, bedacht door Joyce Stiphout en haar gezin: ‘pindakaas-chocopasta-aardbeienjam-chocoladehagelslag’. Op 13 en 14 juni tussen 12-15 uur worden er bij het Klokhuis gratis ijsjes uitgedeeld!

Zowel jong als oud deed mee met deze wedstrijd. Er werd nagedacht over de smaken in combinatie met het Klokhuis. Appelijs werd dan ook veel genoemd. Daarnaast vonden veel deelnemers ook dat het vaak lekker knettert in het Klokhuis vanwege de wetenschappelijke proefjes dus volgens hen mocht een knettervariant ijsje niet ontbreken. Ook minder gebruikelijke ijssmaken zoals frikadellenijs met stukjes appel passeerde de revue. Het was een ontzettend lastige keuze die de jury moest maken en hebben er dan ook flink lang over na moeten denken!

De winnaar is het kinderijsje ‘pindakaas-chocopasta-aardbeienjam-chocoladehagelslag’ ijs! Joyce Stiphout vertelt hierover: “De kinderen konden thuis niet kiezen wat ze op hun boterham wilde hebben, dus werd het alle vier! Toen ze mochten meedenken over een Klokhuisijsje, was de smaak snel bepaald!”. Het winnende gezin krijgt van Stad & Natuur en ijspressi 5 liter ijs en mogen ook het eerste ijsje in ontvangst te nemen op zaterdag!

Op zaterdag en zondag worden er per dag 200 gratis ijsjes uitgedeeld. Wees er dus op tijd bij, want op=op! De Klokhuis-ijsjes worden voor het Klokhuis uitgedeeld: Dettifosspad 7 in het Cascadepark in Almere Poort.