ALMERE - Heb jij de herfst buiten al gespot? De zomer is nu toch echt voorbij de natuur maakt zich langzaam klaar voor de winter! Voor Stad & Natuur betekenen de aangescherpte corona maatregelen dat we helaas geen activiteiten op locatie kunnen organiseren in deze herfstvakantie, maar er is meer dan genoeg te doen en te beleven in de natuur!


Loop bijvoorbeeld de gloednieuwe speurtocht over alles wat je in de herfst tegenkomt! Tijdens een mooie wandeling over Stadslandgoed de Kemphaan ontdek je wat de herfst voor de natuur betekent. Liever speuren op één van de kinderboerderijen? Ook dat kan, met de speurtocht Varken Vinny Verkent! In het Vroege Vogelbos is een Wolf in Schaapskleren gespot en op Stadslandgoed de Kemphaan leert baron Vos VI je alles over biodiversiteit! Speur je mee? Alle speurtochten vind je op www.stadennatuur.nl.

Tijd voor herfstige bingo! Hoeveel plaatjes vind je in je eigen omgeving? En wat kun je vinden als je een wandeling door het Vroege Vogelbos maakt? Zie je de herfst eigenlijk ook op het strand? Je kunt een nieuwe bingokaart met als thema herfst gratis downloaden via www.stadennatuur.nl.

In de herfst kun je de mooiste wandelingen maken. Loop bijvoorbeeld een wandeling van 1.7 kilometer door het Vroege Vogelbos. De start van de route is bij de Schaapskooi en door de boomstammen met schapenplaatjes te volgen, ontdek je alle mooie plekjes van dit bos!

Help de dieren in jouw omgeving een handje door bijvoorbeeld de bladeren in je tuin op een hoop te vegen voor egels, door een insectenhotel op te hangen voor de insecten die een rustplaats zoeken, rijg een pindaslinger en hang hem op in je tuin of maak je eigen vette vogelvetbollen! Via de website van Stad & Natuur vind je een filmpje met benodigdheden en instructies voor het maken van vetbollen voor vogels.

Tot slot ben je ook van harte welkom om langs te komen op Kinderboerderij de Beestenbende of Kinderboerderij Den Uylpark! Met wat aangescherpte maatregelen kun je gewoon met de dieren komen knuffelen. Houd wel de Facebook pagina van de Beestenbende of het Den Uylpark in de gaten of check de actuele maatregelen en openingstijden op de website van Stad & Natuur.