ALMERE - HartKliniek Almere viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. De opening van deze locatie in 2014 betekende het begin van HartKliniek, dat met inmiddels 15 vestigingen verspreid door het land toonaangevend is in poliklinische cardiologische zorg. Naast speciale aandacht voor het vrouwenhart, hartrevalidatie en preventie, is er in Almere een polikliniek cardiogenetica voor de vroege opsporing en behandeling van (mogelijke) erfelijke hart- en vaatziekten.

Broers Menno Baars (cardioloog en oprichter) en Willem Baars (commercieel directeur) stonden samen met cardioloog Chris Hie aan de wieg van HartKliniek met een belangrijke missie: cardiologische zorg terugbrengen naar de menselijke maat. Persoonlijke aandacht en zorg voor de patiënt staan hierbij centraal.

"Toen we met onze eerste kliniek in Almere begonnen, hadden we totaal niet verwacht dat we zo snel zouden groeien. Sinds het allereerste begin krijgen we ontzettend veel positieve feedback van zowel patiënten als andere zorgverleners waarmee we nauw samenwerken, zoals huisartsen en ziekenhuizen. We nemen graag de tijd om naar onze patiënten te luisteren. Het gaat niet over een gebroken been, maar over de gezondheid van het hart. Het is van groot belang dat patiënten zich echt gehoord voelen", aldus Menno Baars en Willem Baars.


Gespecialiseerd in erfelijke hart- en vaatziekten

HartKliniek Almere telt vier medisch specialisten met als speciale focusgebieden vrouwenhart, hartrevalidatie en cardiogenetica. Voor het laatste sub-specialisme is een speciale polikliniek ingericht. Zogeheten 'indexpatiënten' met (verdenking op) een erfelijke hart- of vaatziekte kunnen hier, na een verwijzing door de huisarts of collega-specialist, terecht voor onderzoek en eventuele behandeling. Ook familieleden van de indexpatiënt kunnen op deze poli worden gezien voor screening en follow-up.

Genetisch cardioloog Bert Baars van HartKliniek, met ruim 25 jaar ervaring: "Als er bijvoorbeeld sprake is van plotse hartdood op jonge leeftijd (onder 55) in je familie, is het van belang jezelf te laten testen omdat er sprake kan zijn van een onderliggende erfelijke hartziekte. Of als er bij een familielid een erfelijke hartziekte is geconstateerd, heb jij daar ook een aanzienlijke kans op. Dankzij geavanceerd DNA-onderzoek, waarvoor wij nauw samenwerken met een cardiogeneticus uit een academisch ziekenhuis, zijn we in staat erfelijke hart- en vaatziekten tijdig te detecteren en behandelen. Als erfelijke hartziekten onbehandeld blijven, kunnen deze leiden tot ernstige hartaandoeningen en zelfs de dood. Dat willen we natuurlijk voor zijn."

HartKliniek Almere

Randstad 21-77

1314 BJ Almere
Telefoon: 088 500 2000

Voor openingstijden en overige informatie, bezoek de website.