ALMERE - In september ben je elke zondag tussen 13-16 uur weer welkom in het Klokhuis in Almere Poort voor toffe activiteiten! Pimp een oude spijkerbroek of stempel een wandkleed met verschillende soorten groenten. Ook zijn er rondleidingen en roetsj je van de glijbaan!

Zondag 5 september ga je in het Klokhuis aan de slag met groenten. En als je niet zo van groenten houdt, niet getreurd! Dit keer hoef je je bord niet leeg te eten. Je gaat onder leiding van kunstenares Shanna Goedhart van KLEURinCULTUUR kijken naar verschillende soorten groenten en ontdekken hoe een afdruk van de groenten eruit ziet op een wandkleed. Dit wandkleed mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

Op zondag 19 september ga je weer met textiel aan de slag, maar dit keer met een eigen oude spijkerbroek. Modeontwerpster Laura Meijering heeft haar eigen kledingmerk en zet afgedankte kleding om tot one-of-a-kind kledingstukken die zelfs de catwalk in Milaan hebben bereikt. Dit doet ze met een passie voor ontwerpen en het milieu. Tijdens de workshop tovert zij jou niet alleen om tot denim designer maar laat ze ook nog eens zien hoe jij zelf een positieve impact kan maken op het milieu! Heb jij altijd al willen weten waar de spijker in spijkerbroek voor staat? Jeuken je handen ook om zelf aan de slag te gaan met oude spijkerbroeken en hier een uniek item van te maken? Dan is deze workshop echt wat voor jou.

Wil je het Klokhuis eens op eigen houtje ontdekken? Dat kan op zondag 12 en 26 september. De beheerders Paul en Roel vertellen je graag alles over het meest bijzondere huis van Almere, doen een spelletje met je of je roetsjt van de glijbaan!

Kijk op www.stadennatuur.nl voor meer informatie en om te reserveren voor de workshops. Stad & Natuur vraagt een kleine bijdrage voor de workshops op 5 en 19 september.