ALMERE - Woensdag 12 juni 2024 hebben Liesbeth Bronkhorst (directeur van Stad & Natuur) en wethouder Jesse Luijendijk het groene schoolplein in de Molenbuurt in Almere Buiten officieel geopend. Het schoolplein, gelegen naast basisschool De Tjasker, Het Kompas en het Taalcentrum, is onlangs voorzien van speeltoestellen, bomen, (bessen)struiken en stapstenen. Het vergroenen van het schoolplein was een wens van de kinderen van de scholen.

De opening werd feestelijk gevierd met verschillende activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. De Buiten(w)eter organiseerde een beestjessafari in de tuin, de Sport Olifantjes begeleidden kinderen met sportieve activiteiten zoals voetballen en andere spelletjes en er was een workshop zaadbommen maken. Wethouder Luijendijk werd rondgeleid op het schoolplein door twee leerlingen van basisschool de Tjasker en kreeg uitleg over de verschillende elementen op het plein.

Leerlingen van De Tjasker en Het Kompas hebben meegedacht over het ontwerp van het schoolplein. Ze maakten tekeningen met al hun wensen zoals een schommel, een plek om te eten en een mogelijkheid om verstoppertje en tikkertje te spelen. De tekeningen zijn vervolgens door Donker Groep verder uitgewerkt waarna ze het groene schoolplein hebben gerealiseerd. Het resultaat is een groene en uitnodigende speel- en leeromgeving voor de leerlingen en alle kinderen in de buurt. De leerlingen zijn in ieder geval blij met het nieuwe plein en vertelden dat het precies zo is geworden zoals ze hebben bedacht.

Groen is leuk en gezond

Groene schoolpleinen bieden tal van voordelen voor kinderen. Ze stimuleren het buiten spelen en leren, wat kan bijdragen aan betere concentratie en prestaties in de klas. Bovendien bevordert een groene omgeving fysieke activiteit en helpt het kinderen om een band met de natuur te ontwikkelen. Dit kan leiden tot een verbeterde mentale gezondheid en welzijn.