ALMERE - Wat doe jij deze zomervakantie? Ook in Almere valt genoeg te beleven! Op alle locaties van Stad & Natuur kun je (buiten) iets komen doen deze zomer. Zo kun je in heel Almere op zoek naar schapen, kun je komen griezelen met de griezelbeestjes, een middagje komen speuren of natuurlijk langskomen bij een van de kinderboerderijen. Er zijn ook nu nog allerlei jonge dieren te vinden op Kinderboerderij de Beestenbenden op Kinderboerderij Den Uylpark!

Deze zomer staat bij Stad & Natuur in het teken van de griezelbeestjes! Op donderdagmiddag wordt tijdens verschillende workshops ingezoemd op insecten. De komende weken komt de professor van MadScience op 30 juli naar Stadslandgoed de Kemphaan en op 6 augustus kun je een mini insecten terrarium komen maken.

Naast de workshops kun je op de Kemphaan ook lekker wandelen of de spannende “Tijd voor Biodiversiteit” met Baron Vos lopen. Zwerf door het bos op zoek naar de opdrachten en leer ondertussen van alles over de natuur. Je kunt de speurtocht aanschaffen op de website, daar vind je ook speurtochten om in het Vroege Vogelbos en op de beide kinderboerderijen te speuren.

Op zondag worden er workshops georganiseerd in het Klokhuis! Elke week staat er iets anders op het programma. Je kunt onder andere aan de slag met het maken van dieren uit afval op zondag 23 augustus. Maar ook de glijbaan en beheerders Paul en Roel staan weer elk weekend op zondag voor je klaar!

In Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders kun je op woensdagmiddag op ontdekkingstocht met WOW. Een ‘onderwater boswachter’ neemt je mee in de wondere onderwaterwereld. Er wordt elke week naar nieuwe waterdiertjes gezocht tijdens Wildernis Onder Water bij de Oostvaardersplassen.

Voor alle workshops geldt dat alles buiten plaatsvindt, kleed je dus naar het weer. Ook moet je alle workshops van te voren online reserveren, moeten vooral ouders onderling afstand bewaren, wordt gebruik gemaakt van desinfectiemiddelen en blijf je bij klachten thuis. Voor alle maatregelen, informatie en het reserveren kijk op www.stadennatuur.nl.