FLEVOLAND - Museum in oprichting M. heeft een gratis Land Art Familietour gemaakt waarmee families met kinderen van 6 t/m 10 jaar de landschapskunst in Flevoland op een leuke en interactieve manier kunnen ontdekken. De tour leid je met behulp van een app op je telefoon langs drie van deze Land Art kunstwerken in Almere en Lelystad. Met allerlei opdrachten ontdek je al rennend, bouwend en dromend hoe bijzonder het is dat mensen niet alleen Flevoland, maar ook deze grote kunstwerken hebben gemaakt. Via de website van M. is de familietour vanaf de kerstvakantie beschikbaar.

Interactieve tour


Doe de dans van de reus, verdwaal in een zilveren doolhof en maak een te gekke familiefoto! Ook onderweg in de auto zing je mee met muziek en fantaseer je als een kunstenaar. Bij elke locatie verdien je letters. Als alle locaties zijn bezocht volgt een mooie verrassing. De tour gaat langs de kunstwerken De Groene Kathedraal (Almere), Polderland Garden of Love and Fire (Almere) en Exposure (Lelystad). De kunstwerken kun je ook op verschillende dagen bezoeken. Voor de tour heb je een telefoon met internet nodig.

Land Art voor iedereen


De Land Art Familietour is een initiatief van M., een voorproef van een nieuw museum voor immersieve kunst en landschapskunst in Almere. In een kunstpaviljoen, maar ook daarbuiten, brengt M. het publiek in aanraking met kunst die je beleeft met al je zintuigen. De collectie Land Art in Flevoland bestaat uit tien kunstwerken verspreid over de provincie. M. maakt deze kunstwerken toegankelijker voor zo veel mogelijk mensen, op een manier die bij hen past. M. werkt voor activiteiten bij de landschapskunst nauw samen met Stichting Land Art Flevoland. De tour is ontwikkeld in samenwerking met More than Games en September en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, Provincie Flevoland, Gemeente Almere en Almere 2.0.

De Land Art Familietour is vanaf de kerstvakantie beschikbaar via de website van M.: www.jijbentm.art/events/familietour