ALMERE - De lente is weer begonnen. De tijd waarin we weer volop zin krijgen in de zomer. Maar de start van de lente betekent ook de start van het tekenseizoen; een periode die vaak duurt tot november en waar we weer extra op moeten passen voor tekenbeten. Op 14 april, de zondag voor ‘De week van de Teek’, organiseren Staatsbosbeheer en Stad & Natuur een gratis kindercollege over de teek.

Gratis kindercollege en SafeCards
Veel mensen weten inmiddels wel van het bestaan van teken. Maar wat zijn de gevaren van teken hoe haal je ze weer weg? Tijdens ‘Wilde Weetjes’ op 14 april is er in Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders een gratis kindercollege voor het hele gezin van onderzoeker en tekenspecialist Fedor Gassner. Hij weet alles van teken en de ziekte van Lyme. Hij neemt levende teken mee en laat zien waar je ze kunt tegen komen en hoe je ze herkent. Het begint om 14:00 en duurt tot ongeveer 15:30.

Tijdens Wilde Weetjes op 14 april, maar ook de week erna, worden gratis SafeCards uitgedeeld. Dat zijn pinpasmodel tekenkaarten waarmee een teek uit de huid verwijderd kan worden.

Opgeven voor het kindercollege over teken kan via https://winkel.stadennatuur.nl/wildeweetjesweekvdteek.html