ALMERE - Omdat de expositie niet wordt samengesteld door één curator, maar door een groep inwoners van Almere, komen er bijzondere kunstwerken naar de expositieruimte. Dit jaar zijn Joeri, Faye, Ruud, Cobie, Mary, Hella, Peter en Victoria naar de afstudeerexposities van een aantal kunstacademies in Nederland geweest. Daar hebben zij hun favorieten genoteerd, om terug in Almere met elkaar in gesprek te gaan over de indrukwekkendste, prikkelende of verbazingwekkende kunstwerken.


Dit jaar doorbreken we taboes, nemen we cosmetische chirurgie onder de loep, zien we hoe je met gevonden materiaal een bruikbaar kunstwerk maakt dat speelt met verleiding en ontregeling en neemt één van de kunstenaars ons mee naar een mythologische wereld waarin leven en dood een grote rol speelt. Er zijn nog meer bijzondere en uitnodigende kunstwerken te zien tijdens de Graduation Show 2023, dus reden genoeg om een kijkje te komen nemen.

In het verleden bleken de Almeerders vaak een neus voor talent te hebben, want veel kunstenaars kregen na hun Corrosia-expositie beurzen en residenties of ze werden uitgenodigd voor exposities elders.

Kom op zaterdag 11 november om 16.00 uur naar de feestelijke opening van de expositie.
Elke zaterdag zijn er gratis rondleidingen om 13.00 en 15.00 uur.

De Graduation Show 2023 is te bezoeken op: Dinsdag t/m zaterdag 12.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. 11 november 2023 t/m 3 februari 2024