ALMERE - Autorijden met banden op de juiste spanning is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu. Daarom heeft de gemeente Almere in samenwerking met Band op Spanning een ‘slimme Bandenpomp’ geplaatst op parkeerterrein Hennepveld in Almere Stad en op de Brasiliaplaats in Almere Buiten. Automobilisten kunnen er gratis gebruik van maken.

Door het aanbieden van deze service wil de gemeente Almere automobilisten stimuleren om regelmatig de bandenspanning te controleren en zo veiliger, zuiniger, stiller en schoner te rijden. De slimme Bandenpomp in Almere sluit aan op de landelijke campagne Geef je banden lucht. De juiste spanning zorgt voor meer grip (kortere remweg en kleinere kans op slip), minder brandstofverbruik en minder slijtage van de band. Dat levert automobilisten al snel 100 euro per jaar op. Toch rijdt zo’n 60 procent van de Nederlanders rond met te slap opgepompte banden.

De slimme Bandenpomp werkt op zonne-energie en helpt automobilisten gratis en gemakkelijk de banden correct op te pompen. Slimme software ziet of een band lek is, kan op kenteken de juiste spanning weergeven, corrigeert voor opgewarmde banden, winterbanden en afwijkende bandenmaten en laat in beeld zien wat de meting is en hoeveel liter brandstof en euro's bespaard worden met het gebruik.

Band op Spanning
De slimme Bandenpomp is ontwikkeld door Band op Spanning, een organisatie zonder winstoogmerk die zich inzet voor thema’s op het gebied van duurzame mobiliteit en energiebesparing. Er staan inmiddels bijna 100 slimme Bandenpompen in Nederland.