FLEVOLAND - Het land Italië staat bekend om zijn kostelijke keuken. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman was afgelopen week dan ook graag te gast in Bologna en Piacenza om kennis te delen over innovaties in de voedselketen.

Jan-Nico Appelman was in Italië om deel te nemen aan de bijeenkomsten van het Europese project ‘FoodChains 4EU’. Met partnerorganisaties uit Bulgarije, Roemenië, Engeland en Italië besprak hij verschillende mogelijkheden om de voedselketen te verrijken en te vernieuwen. Tijdens deze bijeenkomsten trof hij ook een aantal andere bezoekers uit de Flevolandse regio. Ondernemers van de Vereniging FlevoFood en docenten van de Aeres hogeschool deelden daar ook hun ervaringen en dachten mee over mogelijke oplossingen voor regionale uitdagingen.

Parmezaanse kaas

De groep volgde een inspirerend programma. Zo woonden de deelnemers de opening bij van FICO de grootste permanente regionale foodmarket ter wereld. Ook bezochten zij producenten van de welbekende parmaham en Parmezaanse kaas. Tijdens deze excursie leerden de deelnemers hoe zij hun producten beter bekend kunnen maken door regionale samenwerking. Verder presenteerden de vijf partners tijdens een Interregional learning workshop hun eigen regionale uitdagingen en bespraken ze mogelijkheden om elkaar daarbij te helpen.

‘FoodChains 4 EU’

Tot 2020 worden in het kader van het Interreg Europe project 'FoodChains 4 EU' regelmatig projectbijeenkomsten georganiseerd om kennis uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan. De provincie Flevoland is daarbij de lead partner, terwijl de Aeres Hogeschool als projectpartner deelneemt aan dit project.

Meer weten?

Informatie over FoodChains 4 EU (Nederlands)