ALMERE - Ook in en om Almere kun je deze vakantie nieuwe dingen ontdekken. Wist je dat Stad & Natuur verspreid door heel de stad allerlei verschillende soorten schapen heeft? En dat je deze zomer dus dichtbij huis op een schapen safari kunt gaan? Bezoek de locaties van Stad & Natuur met een speciale bingokaart en ontdek 9 bijzondere schapensoorten tijdens een Almeerse Schaapfari!

Kom bijvoorbeeld naar Kinderboerderij Den Uylpark of Kinderboerderij de Beestenbende. Wist je dat op beide kinderboerderijen verschillende schapenrassen wonen? En ook op Stadslandgoed de Kemphaan wonen schapen, maar weet je welk schapenras daar leeft? Het Vroege Vogelbos is nog weer een andere locatie van Stad & Natuur met schapen. Hier leven een hele boel schapen, van drie verschillende rassen, waaronder het enige echte Flevolander schaap!

Naast vaste locaties met schapen hebben we in Almere ook een heel bijzondere groep schapen! De rondtrekkende kudde Schoonebeeker Heideschapen onder leiding van schaapsherder Jasper. Ook deze kudde is te beZOEKEN, maar je moet wel even goed kijken! In Almere Haven staan ze regelmatig in de buurt van de Grasmeent, maar net als bij een echte safari is er geen garantie dat je ze precies daar kunt zien.

Download de bingokaart via www.stadennatuur.nl, ga op Schaapfari en ontdek de verschillende schapenrassen! Deel je mooiste foto’s via Facebook of mail ze naar info@stadennatuur.nl en maak kans op een schaapachtige verrassing! En niet tijdens het tellen in slaap vallen hé?