FLEVOLAND - Woensdag 2 februari zijn zo’n 150 scholieren/studenten gestart met het jongerenprogramma Talent kleurt Flevoland. Binnen het jongerenprogramma Talent kleurt Flevoland, opgezet door de Provincie Flevoland, denken leerlingen en studenten uit de provincie mee over de toekomst van Flevoland. Zij onderzoeken en ontwerpen oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken die binnen de provincie spelen.


Veel animo voor digitale editie

Vanwege de coronamaatregelen vond deze editie digitaal plaats. Desondanks was het animo voor de vraagstukken erg groot: zo’n 150 leerlingen meldden zich aan. De kick-off bestond uit een kennismaking en workshop die leerlingen hadden met hun opdrachtgevers. Vervolgens gaan zij de komende maanden aan de slag met de gekozen vraagstukken. In juni hoopt Talent kleurt Flevoland een groot live event te organiseren waar het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid elkaar ontmoeten en verbinding zoeken. Op dit event krijgen leerlingen dan de kans om hun werk te presenteren.

Gedeputeerde Appelman is enthousiast over het animo voor de digitale editie: “Het is mooi om te zien dat het programma Talent kleurt Flevoland ook in digitale vorm zoveel scholieren/studenten trekt. Zo kan de provincie ook in deze tijden gebruik maken van de creativiteit van deze jongeren.

Scholen werken aan toekomst Flevoland

Leerlingen en studenten van de 5 Flevolandse technasia, Aeres Hogeschool, Windesheim en ROC van Flevoland werken aan 10 vraagstukken die binnen de provincie spelen. Het gaat dus niet om theoretische oefenstof, maar om échte vraagstukken die op dit moment binnen de provincie spelen en waarvoor een concrete opdracht wordt verstrekt. De opdrachten lopen qua omvang en onderwerp sterk uiteen. Ze bestaan uit thema’s: Energie, Voedsel, Samenleving, Natuur, Circulariteit en Ruimte & Wonen.

Talent kleurt Flevoland

De provincie wil jonge talenten met frisse ideeën graag aan zich (blijven) binden. Tijdens hun opleiding door uitdagende onderzoeksthema’s aan te dragen, maar ook door ze te laten proeven aan de boeiende Flevolandse arbeidsmarkt. Daarom werkt de provincie samen met het onderwijs onder de noemer: Talent kleurt Flevoland.