FLEVOLAND - Flevoland barst van de smaakmakers. Daarom dagen we alle Flevolandse chefs uit om mee te doen aan de Chefs-Challenge 2025. Het gaat niet alleen om koken, maar om verbinding: tussen boer en bord, streekproduct en toekomst. Laat zien hoe u met lokale smaken Flevoland op de kaart zet.

Maak kans op mooie prijzen

De zes winnende chefs (drie uit Flevoland en drie uit Noord-Holland) ontvangen een geldprijs van €2.500, €5.000 of € 7.500. Daarnaast krijgen zij de kans om hun gerecht te presenteren aan een deskundige jury en in de spotlights te staan bij een breed netwerk van foodprofessionals en media.

Lokale smaak met impact

Met de Chefs-Challenge laten we zien dat duurzaam en lokaal eten niet alleen goed is voor de regio, maar ook bijzonder lekker kan zijn. Chefs worden uitgedaagd om een signatuurgerecht te maken waarin een streekproduct uit Flevoland de hoofdrol speelt. Zo zetten we samen de Flevolandse eetcultuur op de kaart. Letterlijk én figuurlijk.

Door mee te doen laat u zien dat u als chef werkt aan een eerlijker en duurzamer voedselsysteem. U vergroot de waardering voor producten van dichtbij en helpt boeren een eerlijke prijs te krijgen. Daarnaast maakt u deel uit van een groeiend netwerk van chefs, boeren en voedselveranderaars in Noord-Holland en Flevoland.

Doe mee of tip een chef

Bent u chef in Flevoland? Of kent u iemand die de smaak van onze provincie perfect kan vertalen naar een bord? Meld u aan via de website van Voedsel Verbindt. Inschrijven kan tot 1 november 2025. De genomineerden worden bekendgemaakt op 15 november. Op 1 december presenteren zij hun gerecht tijdens de finale.