FLEVOLAND - Provincie Flevoland draagt gedurende 4 jaar 200.000 euro bij om e-commerce binnen de regio verder te versterken.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman overhandigde vrijdag 15 december 2017 de beschikking aan Jan-Ernst van Driel en Durk Bijma. Het initiatief voor deze subsidieaanvraag is gedaan door het Topcentrum E-commerce. Dit is een samenwerkingsverband tussen 28 bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden. De bijdrage van provincie Flevoland wordt gebruikt om zoveel mogelijk mensen op te leiden voor banen in de e-commerce. Het gaat daarbij zowel om studenten, als om mensen die al werkzaam zijn in de branche.

Over het Topcentrum E-commerce

Het Topcentrum E-commerce ontwikkelt nieuwe opleidingen en organiseert regelmatig inhoudelijke bijeenkomsten waaronder masterclasses, bedrijfsbezoeken, hackathons, gastcolleges en studentprojecten. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is blij met deze regio-overstijgende samenwerking: “E-commerce-ondernemers zijn afhankelijk van goed personeel. Met het Topcentrum E-commerce slaan ondernemers in deze sector de handen ineen met het onderwijs om deze specialisten op te leiden en huidige medewerkers bij te scholen. Dat is in het belang van alle betrokkenen.”

Gastheer CameraNU

CamereNu gevestigd op Urk, was gastheer van de bijeenkomst. Na een presentatie van het Topcentrum door Jan-Ernst van Driel (voorzitter stuurgroep en directeur Deltion College) en een rondleiding bij CameraNu, volgde het officiële tekenmoment door gedeputeerde Jan-Nico Appelman. De 28 bedrijven die aan het samenwerkingsverband meewerken zijn: CameraNU, Crowd Media, De Nieuwe Zaak, Deloitte, D-etail, Flynth, Impres, IQ Media, ITPH Academy, Jeroen Beekman, Made by Mouses, Malanico, Mars & More, Motivo, Move4Mobile, Positie 1, Rabobank, RYSST, Seeders, The Post, Tradecast, Travelbags, Van Beek Lederwaren, Vrieling, Webshoplogin, Webstores, Wehkamp en Yourhosting.