DRONTEN - Hoe ga je met je beperking om en vooral met de vooroordelen en het stigma van de buitenwereld? In de theatervoorstelling 'Uniek! Maar doe maar gewoon!' in De Meerpaal in Dronten, kreeg het publiek dinsdagavond een inkijkje in het dagelijks leven van mensen met een beperking.


Sporten is voor iedereen

Gedeputeerde Harold Hofstra mocht namens Provincie Flevoland het openingswoord verzorgen. Hij benadrukte hoe leuk en gezond bewegen is. Of je nu met een beperking leeft of niet. Daarom vindt Provincie Flevoland het belangrijk dat sport toegankelijk is voor iedereen. De voorstelling in Dronten was de eerste in een reeks van activiteiten die komende week op stapel staan. Dan is het namelijk de week van het aangepast sporten en die gaat niet ongemerkt voorbij in Flevoland.

Wat kunnen we komende week verwachten?

De hele week is er aandacht voor sport en bewegen voor mensen met een beperking. Iedereen die dat wil kan op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende sporten. Er zijn niet alleen proeflessen, maar ook een inspiratiesessie en een multisportdag in Lelystad. Zaterdag 13 november worden in het Topsportcentrum Almere de Special Olympics Regionale Spelen gehouden. Tijdens dit evenement nemen sporters met een verstandelijke beperking het in verschillende sporten tegen elkaar op. Meer informatie over de activiteiten tijdens de Week van het aangepast sporten is te vinden op sportflevo.nl/weekaangepastsporten.