ZEEWOLDE - In het vroege voorjaar verandert het unieke buitengebied van Flevoland in één grote bloemenzee. Om iedereen straks weer te laten genieten is stichting Tulpenroute Flevoland nu al druk bezig met het uitwerken van de routes in dit gebied (Dronten, Lelystad en Zeewolde). Het beloven weer mooie routes te worden, welke gereden kunnen worden tussen 16 april en 7 mei aanstaande als de natuur goed meewerkt.


Kennismaking met een uniek gebied
“De tulp is het symbool van Nederland maar zeker ook een belangrijk product voor Flevoland. En dat willen we graag delen met onze bezoekers”, aldus Herman Vermeer, voorzitter Tulpenroute Flevoland. “Wij laten de bezoekers graag in deze periode kennismaken met ons mooie kleurrijke en agrarische gebied door ze diverse routes aan te bieden”. Deze tulpenperiode biedt gelijk de kans om het gebied van Flevoland, op de bodem van de voormalige Zuiderzee, op een andere manier te ontdekken.

Tulpenroute zoekt activiteiten langs de route
“Door activiteiten aan te bieden ervaren de bezoekers het buitengebied écht”, vertelt voorzitter Herman Vermeer. “Ook dit jaar worden deze langs de route georganiseerd, mits corona dit natuurlijk toelaat”. Voorbeelden van activiteiten? Exposities, open dagen, workshops, een kijkje in de stal, tulpen plukken in de pluktuin, verhuur van steps, survivalactiviteiten, etc.

Heb je een bedrijf in dit gebied en wil je aanhaken? Stuur een e-mail naar contact@tulpenrouteflevoland.nl.