ALMERE - Er is teveel verspilling van plastic wegwerpflessen binnen de voetbalclubs. Daarom roepen De Groene Club van de KNVB, Almere City FC en KRNWTR+ de voetbalwereld op om deel te nemen aan de #FlestikChallenge. Het doel is duurzaam drinken promoten.

De #FlestikChallenge wordt afgetrapt door Almere City FC zelf met een ludieke video. Onder begeleiding van Harry Vermeegen is te zien hoe de profvoetballers Ramon Leeuwin en Tim Receveur een plastic flesje van elkaars hoofd schieten. Deze actie staat symbool voor het onnodige gebruik van plastic flesjes.

Het punt is duidelijk; het gebruik van single-use flesjes is niet meer van deze tijd. Want waarom iets verpakken en vervoeren wanneer je het ook lokaal kunt tappen? Dat is duurzaam drinken. "Het is tijd om je verantwoording te pakken en het duurzame alternatief is eenvoudig." vertelt Almere City FC. Ook een top 3 eredivisieclub is al over de brug en drinkt vanaf dit seizoen lokaal getapt, gefilterd en gekoeld (bruis)water dankzij het concept van KRNWTR+.

Bij het voetbal komt er steeds meer aandacht voor het afval van single-use plastic mede dankzij De Groene Club van de KNVB. De Groene Club helpt verenigingen met afvalscheiding mede dankzij het statiegeldsysteem van €0,15 per PET flesje dat deze zomer is ingegaan.

Elk voetbalseizoen werden er meer dan 12.000 single-use glazen flessen gebruikt in de SHARP Business Lounge van Almere City FC. Om dit tegen te gaan stimuleert KRNWTR+ met haar design watertappunten het drinken van lokaal water. Daarnaast bieden zij ook natuurlijke siropen aan als duurzaam alternatief voor frisdrank. Met de gekozen oplossing van KRNWTR+ wordt Almere City FC en haar business club echt significant duurzamer.

"We zijn trots dat we Almere City FC helpen met PET-flessen-vrij worden en samenwerken met de Groene Club van de KNVB. Het is belangrijk dat er steeds meer bewustzijn is over single-use gebruik." aldus Daf Dubbelman van KRNWTR+.

Wil je deze actie steunen? Meer informatie over de #FlestikChallenge vind je op https://www.zereaudrinks.com/en/blog