ALMERE - Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders organiseert op 29 mei (Tweede Pinksterdag) het nieuwe jaarprogramma tijdens Festival Spot: de natuurparade van Oostvaardersplassen Almere. Festival Spot vindt aan het begin van het seizoen plaats rond Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, als een soort proeftuin van het jaarprogramma met verschillende activiteiten en belevenissen. Zodat (toekomstige) bezoekers vast kunnen kijken en meemaken wat er allemaal komen gaat dat jaar.

De vaste onderdelen uit het jaarprogramma zijn op het festival te beleven: Excursies met de ecokarren en VIP-buggy’s, wandelen met de gids, verschillende kinderactiviteiten, workshops en straattheater voor jong en oud, waterdiertjes vangen, marktje en hoepelen.

Naast de vaste onderdelen van het festival is er dit jaar extra aandacht voor duurzaamheid. De Broke Ass Millionaires komen om met het publiek (zelf mee gebrachte) kleding te herstylen. Ook is er een vintage kleding verkoop. Daarna kunnen bezoekers in de photobooth op de foto met hun nieuwe look. Ook het straattheater is vintage! Jaren 70 hits in de mobiele DJ booth nodigt het publiek uit om zelf plaatjes te draaien.

Volwassenen kunnen ‘bewegend tekenen’ als meditatietechniek of van oude binnenbanden sieraden maken en deelnemen aan het uitgebreide excursieprogramma die dag. Verder kunnen bezoekers leren over eetbare kruiden in het gebied, kunst maken van melkpakken, luisteren naar de verhalenverteller, vogelhuisjes timmeren, schminken, luisteren naar de verhalenvertellers, grabbelen in de jurk van katootje kadootje of het vogelspel spelen.

Voor gezinnen speelt tijdens Festival Spot ‘De Slakkenman’ twee keer een prachtige voorstelling naast het festivalterrein. Jonge avonturiers kunnen tokkelen vanaf een jeep, wedstrijdje ‘Ren de Zeearend eruit’ rennen, de VR-films bekijken over archeologie (voor jong & oud) en de Wijze Uilenspeurtocht lopen.

Naast het uitgebreide activiteitenprogramma is er rondom Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders een terras en zijn er zitzakken met live akoestische muziek. Het festival is gratis toegankelijk. Voor een deel van de activiteiten wordt een bijdrage gevraagd, dit kan worden betaald met een strippenkaart.

Vanaf 22 mei tot 14 juli is een deel van de Buitenring afgesloten. Het Natuurbelevingcentrum en Paviljoen de Oostvaarders blijven wel bereikbaar voor bezoekers. Er zijn omleidingsroutes aangegeven.

Meer over Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, het gebied en de activiteitenprogramma’s staat op www.ovpalmere.nl. Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere, Almere City Marketing en de gemeente Almere.