ALMERE - De organisatie van Via Musica is blij: we gaan door. We hebben als organisatie behoorlijk gepuzzeld, maar het kan en we doen het. Het publiek is weer van harte welkom, zowel op de locaties in Flevoland, als digitaal. Sander Zwiep van radio 4 zal als presentator het programma toelichten zodat de geliefde intieme festivalsfeer ook thuis is mee te beleven.

Het jaarlijkse festival klassieke muziek heeft dit jaar een bijzonder thema: bij de hele programmering hebben we ons laten inspireren door de dichter Goethe. Muziek geschreven door tijdgenoten, zoals Beethoven, Brahms of Schumann en muziek die geschreven is op zijn teksten. Goethe hield van vrouwelijk schoon en ook dat aspect komt terug, in het programma Goethes Vrouwen.

Op vrijdag 7 augustus zijn er drie concerten in Goede Rede·
- 14:00 uur; Duo Meri Khojayan - viool & Robert Poortinga – piano spelen “Goethes tijdgenoten”, sonates van Beethoven, Schumann en Brahms·
- 16:30 uur; Tobias Borsboom (piano) “Goethes werk op muziek”, pianomuziek die een link heeft met het werk van Goethe, zoals Erlkönig (Schubert), de Mephistowals – Faust (Liszt) en de Tovenaarsleerling (Dukas)·
- 20:00 uur; Karin Strobos & Ernst Munneke (mezzosopraan/piano) met een semiscenisch programma “Goethes vrouwen”, over vrouwen die een belangrijke rol speelden in Goethes leven en werk.

Vanwege de RIVM-regels is het verplicht om van tevoren een kaartje te kopen. Ook is het aantal beschikbare kaarten beperkt.Voor wie liever niet komt, maar wel graag zou luisteren: je kunt ook een kaartje kopen om thuis via TV of computer de live-streaming te volgen. Je krijgt dan een link waarmee je de concerten thuis kunt kijken en ook nog een maand lang kunt terugkijken. Mensen die een “gewoon” kaartje kopen, krijgen het livestreamkaartje er gratis bij..

Meer informatie: www.festivalviamusica.nl / info@festivalviamusica.nl / 0320-227718