ALMERE - Het mindfulnessfestival LOF is op 27 augustus weer terug bij Oostvaardersplassen Almere. Dit jaar pakt het festival extra groot uit met meerdere areas rondom het natuurgebied met verschillende workshops en activiteiten en een festivalplein bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. De LOF-express brengt bezoekers naar de verschillende locaties. Het festival vond in 2019 voor het eerst plaats maar kon daarna door het Corona-virus niet meer doorgaan.

LOF is een festival met voornamelijk yoga, dans, meditaties en lezingen. Het staat voor Lichaam & Geest, Ontdekken in de natuur en Feest & Flow. Bezoekers kunnen zelf bepalen of ze aan één of meerdere activiteiten mee doen en zo hun eigen festival ‘samenstellen’.

Op het festivalterrein bij het Natuurbelevingcentrum is o.a. een terras, creatieve workshops, akoestische muziek en een kleine markt. Verspreid over de verschillende areas zijn uiteenlopende workshops en activiteiten te volgen. Denk aan yoga, ecstatic dance, lachmeditatie, hoelahoep-workshop en kruidenwandelingen. Nina Beem komt langs voor een lezing over Quantum Vissticks.

Vanuit het project ‘Almeersepoort Nationaal Park Nieuw Land’ werken Staatsbosbeheer en Stichting Stad & Natuur Almere samen met de gemeente Almere aan programmering, educatie en participatie aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Vanuit deze samenwerking is onder andere Festival LOF ontstaan.

Het adres is: Oostvaardersbosplaats 1, 1336 RZ in Almere. Voor meer informatie: www.ovpalmere.nl/lof