ALMERE - Stad & Natuur organiseert zondagmiddag 16 april het festival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan. Iedereen met én zonder beperking is welkom om mee te doen. Er zijn activiteiten die de zintuigen prikkelen, maar je kunt ook speuren als een natuurdetective, een circusworkshop volgen, kindertheater beleven en oudhollandse spelletjes spelen.


In het Zintuigenbos tegenover het hoofdgebouw worden bezoekers uitgedaagd om te voelen, horen, proeven, ruiken en zien. Er zijn verschillende activiteiten gericht op het prikkelen van de zintuigen. Ga aan de slag met de voeltafel, luister naar de verhalenverteller of het luisterboek over het Zintuigenbos, bak je eigen broodje boven het kampvuur en test hoe goed je kunt ruiken en proeven.

Van natuurdetective tot circusworkshop

Maar er is nog veel meer te doen. Breng een bezoekje aan natuurdetective Jac. P. Struiner, leer alles over de voedselketen en ga zelf aan de slag als juniorspeurder. Wie altijd al een echte circusartiest heeft willen worden, komt volop aan zijn trekken bij de circusworkshop van circus Kiko. Leer jongleren met ballen, ringen, kegels en diabolo's. En probeer ook eens Chinese bordjes te draaien, te koorddansen en te fietsen op een eenwieler. Iedereen kan wel iets!

Voor jong en oud

Ook aan de kleintjes is gedacht. In de schapenweide is een interactief poppentheater voor kinderen vanaf twee jaar, met in de hoofdrollen een trotse haan en een eigenwijze kip. Tot slot genieten jong en oud onder de appelbomen van een gezellige picknick (zelf meenemen) en het spelen van oudhollandse spelletjes.

Praktisch

Festival Buitenlol vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang tot het evenement is gratis, maar voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Meer informatie is te vinden op www.stadennatuur.nl.