ALMERE - De decembermaand staat weer voor de deur. Dat betekent een hoop gezelligheid maar ook een strakke planning om alle sintcadeautjes en kerstinkopen op tijd in huis te halen. Om de stress wat te verzachten komen de ondernemers in Almere Centrum bezoekers uit Almere en daarbuiten tegemoet. Onder de noemer ‘Feestshoppen XXL’ zijn de winkels in Almere Centrum op verschillende momenten in de maand extra lang open. Bovendien is er een inpakservice en wordt het winkelend publiek getrakteerd op feestelijk entertainment en live optredens.

Extra koopavond en koopweekenden

Naast de reguliere koopavond elke donderdag, is er op vrijdagavond 30 november een extra koopavond. Handig voor de laatste sinterklaascadeautjes. Om ook de kerstinkopen in ontspannen sfeer te kunnen doen zijn er twee koopweekenden met extra lange openingstijden. Zaterdag 15 december en zaterdag 22 december houden de winkels de deuren open tot 20.00 uur. Op de zondagen 16 en 23 december gaan de winkels al om 10.00 uur open en sluiten ze pas om 18.00 uur. Op maandag 24 december gaan de winkels al om 10.00 uur open. Ze sluiten die dag om 17.00 uur in verband met kerstavond.

Inpakservice
Tijdens de koopweekenden, 15 en 16 december en 22, 23 en 24 december, is er een gratis inpakservice. Deze bevindt zich op de Citadel. Alle cadeaus die in Almere Centrum zijn gekocht kunnen er gratis extra mooi worden ingepakt. Onder iedereen die een cadeau laat inpakken worden meerdere keren per dag leuke prijzen van ondernemers uit Almere Centrum verloot.

Entertainment
Iedereen die deze weekenden komt winkelen in Almere Centrum, wordt ondergedompeld in een feestelijke kerstsfeer. De Kerstman is aanwezig en gaat graag met mensen op de foto. De foto’s zijn later terug te vinden op de Facebookpagina van Almere Centrum. Ook wordt er in beide weekenden, inclusief maandag 24 december, gratis warme chocolademelk uitgedeeld. Om de stemming er bij het winkelend publiek goed in te houden staan er live optredens en ludieke acts op het programma. Zo kan er worden mee gedanst bij optredens van verschillende dansscholen en geluisterd naar, of meegezongen met, muziek door diverse koren en verrassende (straat)artiesten Het kan ook gebeuren dat bezoekers ineens een arrenslee met elfjes of een winterkoning op stelten op hun pad tegenkomen.

Markt en schaatsbaan
Maandag 24 december verandert het Stadhuisplein in een warenmarkt in kerstsfeer. Omdat de woensdagmarkt op Tweede Kerstdag valt, wordt deze extra marktdag georganiseerd. Een DJ draait gezellige kerstmuziek. Om de wintersfeer compleet te maken kan er op de schaatsbaan op het Schipperplein lekker worden geschaatst.

Een overzicht van alle extra openingstijden, activiteiten en entertainment is te vinden op www.almerecentrum.nl