ALMERE - In december staat alles in Almere Centrum in het teken van feestshoppen. Het Forum wordt omgetoverd tot Kerstplein, er zijn optredens en verlichte selfiespots en er is een extra koopavond. Gekochte cadeaus kunnen bovendien ook dit jaar weer worden ingepakt bij de gratis inpakservice.

Sintweekend

Op zaterdag 2 en zondag 3 december speelt het sinterklaasfeest de hoofdrol. Er zijn verschillende Pieten aanwezig in Almere centrum. Ze delen pepernoten uit, verzorgen vrolijke dansoptredens of zingen liedjes met aanwezige kinderen. Er kan ook worden meegedanst met optredens van allerlei dansgroepen.

Kerstplein Forum

Van zaterdag 9 december tot oudjaarsdag moeten kerstliefhebbers op het Forum zijn. Hier komt een wensboom een kerstcarrousel en een bijzondere bungeejump-attractie. Voor toegang tot de attracties kunnen muntjes worden gespaard door drie kassabonnen in te leveren bij de winterse chocomelkchalet. Hier kan ook meteen worden genoten van heerlijke warme chocolademelk. Muntjes kunnen ook worden gekocht bij VVV Almere aan De Diagonaal en kosten € 1,-.

Optredens in kerstsferen

De weekenden van 16 & 17 en 24 & 25 december staan er verspreid door Almere Centrum bijzondere en leuke optredens op het programma. Bezoekers worden in kerststemming gebracht door bijvoorbeeld het Leger Des Heilskoor, kerstkoren, zanggroepen, optredens van Almeerse dansscholen en door Draaiorgeltje Pineutje. Ook voor kids is genoeg te beleven en zijn er bovendien leuke workshops te volgen.

Verlichte selfiespots

De mooiste, feestelijke herinneringen leg je ook dit jaar weer vast in Almere Centrum. Verspreid door de stad staan van 23 november tot 2 januari prachtige, spraakmakende verlichte figuren die de perfecte achtergrond voor selfies vormen. De Hoge Hoed staat dit jaar op de Grote Markt en Ally de aap op het Stationsplein. Op de Citadel staat een schitterende gouden glitterkerstboom. Op het Forum komt een zittende kerstman en een ook een grote lichtgevende boom. Bovendien is de Allytrap verlicht met een enorme lichtgevende ster. Op de Diagonaal staat een 8 meter hoge echte, feestelijk verlichte kerstboom.

Feestinkopen

De feestmaand is altijd gezellig, maar levert ook de nodige inkoopstress op. Om daar het hoofd aan te bieden zijn er verschillende koopavonden.

Op de reguliere koopavonden op donderdag 7, 14 en 21 december, evenals op de extra koopavond op vrijdag 22 december, blijven de winkels open tot 21.00 uur. Dit biedt de mogelijkheid om tot het laatste moment sinterklaas- en kerstcadeaus te kopen.

Op 24 december gaan de winkels bovendien al om 10 uur open. Van 16 t/m 24 december kunnen deze vervolgens gratis worden ingepakt bij de inpakservice op de Diagonaal 40. Handig voor wie een lange rij in de winkel wil voorkomen of zelf niet zo handig is met inpakken.

Virtuele feestkalender

Van 1 t/m 24 december kunnen er elke dag mooie prijzen worden gewonnen met de virtuele feestkalender op de website van Almere Centrum. Elke dag om 10 uur is er een nieuw vakje open te krassen en maken mensen kans op te gekke prijzen van winkels in Almere Centrum.

Een overzicht van alle activiteiten tijdens feestshoppen in december in Almere Centrum staat op https://www.almerecentrum.nl/nl/feestshoppen