ALMERE – Als perfecte start van de meivakantie presenteert plan d- met trots Boom!, de nieuwe interactieve dansvoorstelling voor de hele familie (4+) over verbinding en saamhorigheid, over respect en sterk staan bij tegenslag, op het Almeerderstrand tijdens 2turvenhoog festival.

Boom! is en dansante wandeling door de (stads)natuur die je de wereld vanuit het perspectief van de boom laat ervaren. Tijdens deze spannende meedoe- en ontdekkingstocht door de wereld van de bomen nemen dans, acrobatiek, livemuziek en onverwachte ontmoetingen je mee in een wandeling vol fantasie en humor.

Première weekend Boom tijdens 2turvenhoog festival

Locatie: Almeerderstrand; StrandLAB

Tickets boeken via 2turvenhoogfestival.nl

Voorstellingen zaterdag 23.4., 15h en zondag 24.4., 11h en 15h

Ticketprijzen: Kortingskaart (CJP, 65+ en bibliotheekpas) (€ 6,50), Regulier (€ 7,50)

Try-out vrijdag 22.4.,15h (toegang gratis, aanmelden via info@2turvenhoog.nl)

Over de voorstelling

In Boom! begeleiden drie dansers en een muzikant plus een wisselende groep lokale (amateur)dansers het publiek tussen de bomen. Zij vertellen al dansend verhalen en nemen ons mee naar de wondere wereld van de bomen: bomen die met elkaar communiceren via hun wortels en een ondergronds netwerk van schimmels, hun 'wood wide web'. Bomen die veilige havens zijn voor insecten en vogels. Bomen die elke storm weten te trotseren. Bomen die onze lucht maken.

Meedoen

Tijdens de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd actief mee te doen. Zo is er de mogelijkheid voor lokale groepen uit het amateurveld, het speciale onderwijs, een lokale dansgroep of een dansacademie om mee te doen. Aan deze voorstelling is een uitgebreid educatie traject met verschillende rand- en participatieactiviteiten verbonden, waarin kinderen aan de slag gaan met zowel de vorm als de inhoud van de voorstelling. Plan d- maakt deze wandeling ook toegankelijk voor leerlingen van het speciaal onderwijs en voor mensen met een auditieve beperking.

Wie wil niet in bomen klimmen en genieten van het beste uitzicht bij het live vogelconcert? Een boomhut bouwen waar je jouw diepste geheimen kunt bewaren? Genieten van een buik vol met net geplukt fruit of een romantisch boom rendez-vous bij volle maan. De meivakantie kan niet beter beginnen, dan met een bezoek aan deze inspirerende voorstelling.

Verdere Speeldata Boom!

11.6.2022 Openluchttheater Caprera Bloemendaal / 2turven Festival

12.6.2022 Openluchttheater Caprera Bloemendaal / 2turven Festival

5.10.2022 Diverse parken / via Rode Loper op School

6.10.2022 Diverse parken / via Rode Loper op School

7.10.2022 Diverse parken / via Rode Loper op School

Credits

Idee Choreografie en Concept: Andreas Denk; Dans/Choreografie: Tijmen Teunissen, Claire Hermans, Ischa Statie, Sophie Prins, Oliver Wagstaff; Spoken word in gebarentaal: Tieka Masfar; Percussie en Muziek: Yung-Tuan Ku, Mei Yi Lee; Regieadvies:Ton Offerman; Kostuumadvies: Inez Meer.

Over plan d-

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen. Plan d- werkt samen met verschillende theaters en productiehuizen binnen Europa en daarbuiten. Denk choreografeerde o.a. voor SchauBurg München, Staatstheater Mainz en Staatstheater Braunschweig. Ook werkt plan d- samen met mensen met een beperking. Zo zorgen wij ervoor dat onze voorstellingen ook voor hen toegankelijk zijn.

Boekingen

Deze voorstelling boeken voor op school of in een theater: frontaal.com

Meer informatie: plan-d.nl