ALMERE - Er is een hoopvolle ontwikkeling in de aanloop naar een mogelijke operatie in Barcelona van de ernstig zieke 53-jarige Roos uit Almere.Roos vertelt: "Op 14 mei hadden we een Zoomgesprek met dr. Oliver in Barcelona voor een second opinion. Dr. Gilete die mij moet opereren, dacht namelijk op de MRI-scan die al eerder was gemaakt, enkele kleine bloedingen in mijn hersenen te zien. Volgens dr. Oliver, die al 45 jaar neurochirurg is en één van de topdokters van Spanje is, zijn het geen bloedingen, maar "ischeamie"-vlekjes, die ontstaan als je wat ouder wordt. Daarnaast worden die vlekjes ook vaak geconstateerd, als de vaten in de nek klem komen te zitten, wat bij mij het geval is".

Er moet nu een nieuwe MRI-scan van de hersenen van Roos worden gemaakt en er komt een extra scan-onderzoek van haar vaten. Ze krijgt daarom voor de operatie vijf testdagen en dan valt de definitieve beslissing om te opereren of niet.

De operatie is hoogstnoodzakelijk, omdat haar nek het gewicht van het hoofd niet meer kan dragen. De ziekte is levensbedreigend. Een normaal leven leiden is voor de Almeerse onmogelijk.

"Echt problemen zag dr. Oliver op dit moment met alle beschikbare gegevens niet. Daarom is nu besloten om met de tests en onderzoeken op maandag 31 mei in Barcelona te beginnen. We vertrekken op donderdag 27 mei. Als alles goed is en er geen problemen worden gevonden, dan word ik op donderdag 3 juni geopereerd. Het spannende avontuur gaat nu toch alsnog snel beginnen", zo vertelt Roos met enige opluchting vanwege deze nieuwe, hoopvolle ontwikkeling.

Er is nu bijna € 53.000,- beschikbaar, maar er is in totaal € 90.000,- nodig. Ongetwijfeld zullen die vijf testdagen een extra kostenplaatje met zich meebrengen.

Wilt u Roos steunen, dan kunt u doneren via www.geefrooseentoekomst.nl.