ALMERE - Stichting Nieuwe Helden deed het! Ze interviewde de afgelopen 5 jaar kinderen over ongelijkheid en armoede. Hoe zouden zij het aanpakken als ze de baas van Nederland waren? Samen met Het Zuidelijk Toneel maakten ze er de voorstelling En ze leefden nog lang en gelukkig van. Te zien in Corrosia Theater, Expo & Film op donderdag 29 februari. Aanvang 20 uur.

Armoede is overal

Nederland is een rijk land en toch is er veel armoede en ongelijkheid. Het was één van de belangrijke verkiezingsonderwerpen afgelopen november. Ondanks dat het hoog op ieders agenda staat, verandert er nog maar weinig.

Tussen de 6 à 8 % van de Nederlandse bevolking maakt deel uit van een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens en loopt zo risico op armoede. Dat is schrijnend, zeker nu inflatie en stijgende energiekosten het probleem op scherp stellen.

Een sprookje van deze tijd

Daarom keert Het Zuidelijk Toneel de rollen om: in een prachtig decor hoor en zie je een aantal kinderen vertellen wat zij zouden doen om armoede op te lossen. En ze noemen het een sprookje van deze tijd. Laat je dus verrassen, raken, verwonderen en verbazen en heel misschien weer even geloven, dat sprookjes bestaan.

Alle informatie over deze voorstelling vind je op: www.cultureelcentrumcorrosia.nl / www.corrosia.nl.