ALMERE - De zomer is nu echt begonnen en met de tropische temperaturen volgt ook voor velen de start van de zomervakantie. Na een rustige periode in verband met de coronamaatregelen, kijkt Stad & Natuur nu vol goede moed uit naar een gezellige zomer! Zo ook bij het Klokhuis waar de workshops weer opgestart worden voor kinderen van 4 t/m 12 jaar!

Kunstenares Lieve komt op 19 juli langs met een hoop natuurlijke materialen waarvan de kinderen een wandhanger gaan maken. Maak een raamwerk van takken en span er draden in. Vervolgens kun je van alles door het raamwerk heen weven: wol, bladeren, bloemen, takken, etc. Aan het einde van de workshop heb je een mooi kunstwerk om in huis of in de tuin op te hangen!

Op zondag 2 augustus komt de professor van Mad Science langs met een workshop bewegende beweging! Ervaar tijdens experimenten dat er een bepaalde vorm van kracht nodig is om een voorwerp in beweging te krijgen en dat elke actie een reactie tot gevolg heeft. Maak gebruik van deze bewegingswetten terwijl je onder andere een tafelkleed onder servies vandaan probeert te trekken. Deze workshop is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Ook wordt er flink geupcycled bij het Klokhuis deze zomer! Op 23 augustus komt kunstenares Mannie om te laten zien hoe je blikjes, flesjes, textiel en melkpakken kunt omtoveren tot een dier. Op zondag 30 augustus kunnen de kinderen onder leiding van Joost aan de slag met het uit elkaar schroeven van oude apparaten om er vervolgens iets nieuws van te maken!

Elke zondag t/m 30 augustus is er een workshop van Stad & Natuur bij het Klokhuis in Almere Poort. Uiteraard worden hierbij de adviezen van het RIVM gevolgd, kijk voor meer informatie op onze website. Check welke workshop er te doen is op www.stadennatuur.nl/klokhuis en reserveer!