ALMERE BUITEN - Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders houdt in het weekend van 24 en 25 augustus voor het eerst ‘Vleermuizenweekend’. Op zaterdag zijn er kinderactiviteiten en op zondagavond kunnen volwassenen er terecht voor een kort college en een wandeling met de ‘batdetector’.

Filmzaal en kinderactiviteiten
Het auditorium van het Natuurbelevingcentrum wordt op zaterdag 24 augustus omgedoopt tot filmzaal, met relaxte zitplekken en een popcornmachine. De film 'De Kleine Vampier' wordt vertoond (adviesleeftijd 6+). Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals knutselen.

Deze dag is van 12:00 tot 17:00.
Film start om 13:00 en nog een keer om 15:00
Kosten: 5 euro (inclusief popcorn en knutselen)

Vleermuizen zoeken
Jeroen Reinhold van Vleermuizen Werkgroep Flevoland vertelt op zondagavond kort iets over het leven van de vleermuis. Hoe komt zo’n insekteneter de winter door, wanneer worden de jongen geboren, waar wonen ze overdag en hoe ver gaan ze op pad om te jagen? Zomaar een aantal vragen die op deze avond beantwoord worden.

Daarna gaat hij, gewapend met een vleermuisdetector, met de bezoekers op pad om te luisteren en kijken naar de vleermuizen. Eind augustus is de paartijd en doortrektijd van een bijzondere vleermuissoort: de ruige dwergvleermuis. De Oostvaardersplassen is een goed gebied voor deze soort dus goede kans dat de wandelaars deze aantreffen.
Lezing start om 20:30 de wandeling om 21:30. Inclusief koffie/thee Kosten: 10 euro

Bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere Buiten worden het hele jaar door verschillende (educatieve) activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Staatsbosbeheer, Almere City Marketing en Stichting Stad & Natuur werken daar samen aan een gevarieerd programma.