ALMERE - Vanaf begin juni ontvangt Stad & Natuur weer schoolklassen op de locatie de Kemphaan voor de les Vette Shit! De hele maand juni loopt deze les over het thema poep bij mens en dier! Zo’n 40 groepen gaan zich in dit thema verdiepen. Ook kunnen leerkrachten weer inschrijven voor alle activiteiten voor volgend schooljaar.


Vette shit

In de les Vette shit! draait alles rondom het thema poep. Want poep is eigenlijk heel normaal voor mens en dier, je poep zegt alles over je gezondheid, maar poep staat in de vorm van mest ook weer aan de basis van ons voedsel. De kinderen gaan aan de slag met opdrachten in het poepmuseum, waarbij ze het juiste poepje aan het juiste dier moeten koppelen. Ook verdiepen ze zich in de poepfabriek, welke weg legt een drol eigenlijk af door het menselijk lichaam voordat hij in de pot belandt en hoe ziet een gezonde drol er uit? Ook ontdekken ze wat er met de grote boodschap gebeurt nadat hij is doorgespoeld. De Kinderkliniek en het Waterschap Zuiderzeeland hebben meegeholpen met deze les. De zomervakantie staat dit jaar ook geheel in het teken van Vette shit bij Stad & Natuur, met leuke workshops, speurtocht en andere activiteiten rondom poep.


Schooljaar 2021-2022
Alle Almeerse basisscholen hebben afgelopen week van Stad & Natuur het jaarprogramma ontvangen, hierin vinden zij voorproefjes van alle lesactiviteiten die Stad & Natuur samen met partners aanbiedt in het schooljaar 2021-2022. Op de locaties van Stad & Natuur is namelijk altijd iets te beleven. Verwonder je over de seizoenen, ontmoet de dieren op de kinderboerderijen en ontdek dat je met afval de mooiste producten kunt maken. Scholen kunnen hierbij kiezen voor activiteiten op de locaties van Stad & Natuur en partners, zoals Staatsbosbeheer en de boeren in en rondom Almere, maar ook voor themakisten en materiaalpakketten waarmee ze op school aan de slag gaan of experts rondom een bepaald thema in de klas. Scholen schrijven hiervoor in via de website van Stad & Natuur.

Stad & Natuur ook op de Floriade
Ook biedt Stad & Natuur allerlei activiteiten aan bij de Floriade Expo 2022. Het online lesprogramma Floriade in de Klas kan gratis en gemakkelijk op het Smartboard via het platform LessonUp van Kidsweek in de Klas worden gedownload, in september komt het tweede van de in totaal vier delen beschikbaar. FloriALLY is het verdiepingsprogramma voor Almeerse basisscholen, ontwikkeld door Stad & Natuur en Collage-Almere. Het educatieprogramma wordt aangeboden met lessen op het gebied van natuur, milieu, techniek, duurzaamheid, kunst en cultuur. En natuurlijk kunnen scholen ook op schoolreis naar de Floriade Expo vanaf 14 april 2022.