ALMERE - De lente doet nu echt zijn intrede met de geboorte van de eerste lammeren bij Kinderboerderij de Beestenbende. Er zijn twee ooitjes geboren van het ras Coburger Fuchs. De schapenmoeder en de twee lammeren maken het goed.

De komst van deze lammetjes betekent het startsein voor de lente op de kinderboerderijen van Stad & Natuur, waaronder ook Kinderboerderij den Uylpark. Helaas zijn de kinderboerderijen momenteel nog gesloten ivm de coronamaatregelen. Binnenkort zijn de lammeren en schapen in de wei te bewonderen, ook van buiten het terrein van de kinderboerderij te spotten.

De twee lammeren op Kinderboerderij de Beestenbende zijn Coburger Fuchs lammeren. “Dit ras staat bekend om zijn kleur en kop die doen denken aan een vos. Het is een rustig ras en erg geschikt voor een kinderboerderij. We hopen gauw weer bezoekers te mogen verwelkomen!” aldus Yves Lodewijks, beheerder van Kinderboerderij de Beestenbende.

De kinderboerderijen van Stad & Natuur zijn momenteel nog gesloten. Maar rond de kinderboerderijen valt genoeg te ontdekken. Kinderboerderij de Beestenbende ligt in het Polderpark. Dit park is opgebouwd met karakteristieke elementen zoals ze in de polder voorkomen: bosvlakken, polderlandschap en de openheid van de polder. De paden zijn geasfalteerd dus ook goed toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Of maak een rondje door het Den Uylpark en sta eens stil bij kunstwerk Blauwe Maandag en de verfplantenakker van IVN Almere waar de wol van onze schapen mee wordt geverfd.