ALMERE - Op de Esplanade in Almere Centrum vindt woensdagmiddag 22 juni de eerste Kinderstreekmarkt plaats. Kinderen verkopen er zelfgekweekte groenten als paksoi, andijvie en mini-sla. Ook zijn er verse smoothies verkrijgbaar. De Kinderstreekmarkt is een project van De Schoor, Welzijn in Almere, Stichting Stad & Natuur Almere en Groen & Gezond Almere (gemeente Almere) waarmee kinderen kennismaken met de oorsprong van voedsel.

Begin dit jaar zijn op het terrein van Jeugdland Buiten moestuintjes aangelegd. Kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar gaan hier wekelijks onder professionele begeleiding aan de slag met het zaaien, onderhouden en watergeven van de plantjes. Zo leren ze de eerste kneepjes van het moestuinieren. Inmiddels is het tijd om de eerste groenten te oogsten en te verkopen aan het publiek.

Van regenboogsnijbiet tot verse smoothies
De kinderen gaan hun zelfgekweekte producten persoonlijk verkopen op de eerste Kinderstreekmarkt in Almere Centrum. Er zijn onder meer paksoi, amsoi, regenboogsnijbiet, andijvie en mini-sla verkrijgbaar. Ook maken de kinderen ter plekke versie smoothies van groenten en fruit. De kinderen hebben zelf de prijs van hun producten bepaald. Ook hebben ze zelf de reclameborden voor hun marktkraam gemaakt. De Kinderstreekmarkt vindt plaats op de Esplanade op woensdag 22 juni van 13.00 tot 16.00 uur tijdens de Kidzstad activiteiten van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. Op woensdag 28 september vindt er nog een Kinderstreekmarkt plaats in Almere Centrum. De moestuin staat nog vol met heerlijke producten die de komende maanden verwerkt worden tot bijvoorbeeld jam maar ook heerlijke herfstgroenten zoals pompoen zullen tijdens de najaarsstreekmarkt te koop en te proeven zijn. De kinderstreekmarkt is een initiatief van SP Almere.