ALMERE - In Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere wordt vanuit een samenwerking tussen gemeente Almere, Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere steeds meer activiteiten georganiseerd. Deze maand de première van een heel nieuwe activiteit: 'Cinema Zen'. Op 27 oktober, de dag van de stilte, zal voor het eerst het auditorium worden getransformeerd tot filmzaal. Voor deze eerste editie is gekozen voor de wereldwijd bejubelde documentaire Samsara.


Voorafgaand is er een stoel-yoga-sessie zodat iedereen ontspannen aan de film kan starten. Deze wordt verzorgd door een instructeur van Gaia House of Yoga. Na Samsara zal Gerlinda Heywegen, journaliste van de Filmkrant, meer vertellen over de documentaire. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen bezoekers luisteren naar het nawoord, vragen stellen en naborrelen met de andere gasten.

Samsara is gemaakt door Ron Fricke en Mark Magidson. Eerder maakte Fricke zij de geprezen film Baraka uit 1992. Saṃsara betekent "in cirkels ronddraaien". De film is geschoten op 100 bijzondere locaties in 25 landen, het duurde vier jaar om de film te maken. Michael Stearns, Lisa Gerrard en Marcello De Francisci componeerden de muziek voor Samsara.

Op 27 oktober wordt de documentaire Samsara getoond omdat dit de Dag van de Stilte is. In de film Samsara wordt namelijk niet gesproken, waardoor de kijker wordt meegevoerd en zelfs in een meditatieve staat terecht kan komen.


Planning:
13:30 Inloop
13:45 - 14:30 Yoga
14:45 Samsara
16:30 Nawoord Gerlinda Heywegen en borrel
17:00 Einde

Kosten: 19,50, - inclusief borrelhapjes. Boeken via: www.winkel.stadennatuur.nl/cinemazen27102019.html.