ALMERE - Onder leiding van graffiti kunstenaar Munir de Vries maken jonge bewoners van azc Almere en jongeren uit het SDG Youth Panel een eigen graffiti mural.

De mural is tijdens de duur van Floriade 2022 te zien op het terrein en kan door alle omwonenden en bezoekers worden bezocht. Dit project is een samenwerking met de Floriade Expo 2022, The Village en de Sustainable Development Goals als onderdeel van United Nations.

Beeld//Formers

Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken Beeld//Formers aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving.

Stichting de Vrolijkheid
De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op 25 azc’s realiseren. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.