ALMERE - Houd jij van vogels en trek je er graag op uit? Bezoek dan op 14 mei de Wereld Trekvogeldag bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Of je nu een beginnende vogelspotter bent of een doorgewinterde vogelaar, je komt zeker aan je trekken. Aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen is er een inspirerend en informatief programma: ecokarexcursies, fotosafari’s, diverse soorten vogelwandelingen, lezingen van bekende natuurliefhebbers, workshops en een kinderplein met diverse activiteiten.

Lezingen

Eén van Nederlands bekendste vogelaars Arjan Dwarshuis geeft een lezing over zijn grootste passie: vogelen. Hij presenteert en signeert zijn nieuwste boek. Ook geeft fotograaf en documentairemaker Ruben Smit (bekend van Wad en De Nieuwe Wildernis) een tipje van de sluier met een lezing over zijn nieuwste natuurdocumentaire Grutto! en vertoont nog niet eerder verschenen beelden. Geïnteresseerd in vogelonderzoek in de Oostvaardersplassen? Dan is de lezing en aansluitende excursie van wetland- en watervogelexpert Mennobart van Eerden echt een must.

Uit de veren

Roofvogelwandeling, vroege vogelwandeling, bosvogelsafari, water- en rietvogelwandeling is zomaar een greep uit de vogelexcursies die op de Wereld Trekvogeldag georganiseerd worden. Leer alles van een vogelaar-gids en wie weet spot jij de bijzondere zeearend of het zeldzame baardmannetje. Ook zijn er genoeg leuke activiteiten op het Kinderplein voor de jonge vogelliefhebbers: vlieg als een vogel op de tokkelbaan, ga op pad met Boswachter Amy, neem een zeearend-tattoo, timmer zelf een vogelhuisje in elkaar, doe een wedstrijdje tegen de zeearend of ga op Vogelsafari.

Kijk eens naar het vogeltje

Zou je ook graag van die prachtige vogelfoto’s maken? Dan is dit je kans. Speciaal voor de beginnende vogelfotograaf wordt door twee ervaren fotografen een workshop Vogelfotografie voor beginners georganiseerd. Daarnaast is CameraNU aanwezig met een verscheidenheid aan verrekijkers, waaronder de unieke vogelherkenningskijker Swarovski Digital Guide.

Nationaal Park Nieuw Land

De Wereld Trekvogeldag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij aandacht wordt gevraagd voor de trekvogel. Nationaal Park Nieuw Land is een aantrekkelijk gebied voor trekvogels vanwege rust en een overvloed aan voedsel. Niet voor niets een belangrijke halte op de trekvogelroute tussen het hoge Noorden en het zuidelijkste punt van Afrika. Naast het activiteitenprogramma bij het Natuurbelevingcentrum wordt ook op de Marker Wadden een vogelexcursie georganiseerd, bij Buitencentrum Oostvaardersplassen kun je de Trekvogel bingo spelen.

Meer ontdekken over het bijzondere natuurfenomeen de vogeltrek of over vogelen als hobby? Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.oostvaardersplassenalmere.nl