ALMERE -Deze kerstvakantie organiseert Stad & Natuur verschillende activiteiten. Zowel binnen als buiten, op verschillende locaties en met verschillende partners. Van speuren naar sporen en een vogelhuisje timmeren tot een vrolijke familievoorstelling. Kinderen én hun ouders hoeven zich de komende weken dus niet te vervelen.


Bij Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders staan vrijdag 29 december twee activiteiten op het programma. Ga samen met een gids van Staatsbosbeheer op pad met een verrekijker en loepje en ontdek welke sporen de dieren achterlaten in de natuur. Pootafdrukken, knaagsporen, poep… er is van alles te vinden. Of leef je uit met hamer, spijkers en hout en timmer zelf een houten uiltje, insectenhotel of vogelhuisje in elkaar. Natuurlijk mogen ouders meehelpen! Bij het Natuurbelevingcentrum is elke dag ook de gratis Wijze Uilenspeurtocht te doen.

Muizen in het bos
In het Vroege Vogelbos heeft Stad & Natuur een nieuwe speurtocht uitgezet: de Muizenspeurtocht. Al doende ontdekken de kinderen allerlei interessante weetjes over muizen. De speurtocht is vanaf de kerstvakantie te bestellen via de website van Stad & Natuur. Op de website vind je ook wandelingen op verschillende locaties van Stad & Natuur.

Winters genieten
Restaurant Paviljoen de Oostvaarders is de hele kerstvakantie geopend, behalve op Eerste Kerstdag. Warm na een winterse wandeling op met een warme chocolademelk of flammkuchen. Of geniet van een heerlijk kerstarrangement. Zoals een feestelijke Christmas High Tea of een glühweinproeverij met diverse lekkernijen.

Spannend avontuur
Ook het nieuwe jaar begint goed bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Op woensdag 3 januari om 13.00 uur is er de familievoorstelling ‘De dieren van het Waterloopwoud’ over een eekhoorn die een spannend avontuur beleeft. Leuk voor kinderen van groep 1 t/m 5 én hun ouders of verzorgers.

Meer informatie
Op www.stadennatuur.nl is meer informatie te vinden. Ook zijn daar de tickets te koop voor de activiteiten op 29 december en 3 januari bij Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders.