ALMERE - Duik mee in het diepe tijdens de jaarlijkse Nacht van de Nacht op 27 oktober, dit jaar voor de 14e keer georganiseerd door Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan. Watersprookjes en de realiteit wisselen elkaar af in verschillende acts die door leerlingen van Theaterschool Almere en Danscentrum Jouetta by Chantal worden opgevoerd. De schoonheid van het donker en het gebruik van je zintuigen staan voorop bij dit evenement. Dit jaar doen ook andere partijen op het landgoed mee, zoals de Almere Jungle met Jungle by night, Fun Forest met Nachtklimmen, een volle maandwandeling bij Staatsbosbeheer en een heerlijke afsluiting met wat eten of drinken bij het Waterkasteel Dubbel-Op of Buitengewoon Lekker. Kaartverkoop voor de sprookjeswandeling van Stad & Natuur vindt ook dit jaar online plaats!

Duik in het diepe
Dit jaar steekt Stad & Natuur met de sprookjeswandeling in op het thema water met de titel ‘Duik in het diepe’. “Hiermee sluiten we aan bij de ‘week van ons water’, waarbij veel activiteiten rond het thema water worden georganiseerd in heel het land” aldus Margrietha Rengers van Stad & Natuur. Zo worden er verschillende watersprookjes opgevoerd door leerlingen van Theaterschool Almere en Jouetta’s danscentrum by Chantal. Nieuw dit jaar is dat er ook aandacht geschonken wordt aan de keerzijde van de mooie sprookjes, namelijk de actualiteit waarin voorbeelden van plastic soep en de overlast van visnetten in zee getoond worden in verschillende acts. Kom, kijk en laat je verwonderen door scènes in het donkere bos. De route wordt sfeervol verlicht, we roepen dan ook iedereen op om zaklantaarns thuis te laten en telefoons in je zak op te bergen. Kinderen mogen wel een lampion meenemen. Ter plekke verkoopt Stad & Natuur lampionnen en glow in the dark materialen, de opbrengsten komen ten goede aan het evenement. Door het hele land worden deze avond activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor lichthinder, waarbij de Natuur- en Milieufederaties het voortouw nemen.

Kaartverkoop
Sinds een aantal jaar verkoop Stad & Natuur alleen nog online kaarten voor de sprookjeswandeling van de Nacht van de Nacht. De kaarten kosten €2,50 per persoon en worden verkocht via www.stadennatuur.nl. Dit evenement is al een aantal jaren op rij uitverkocht, dus wees er snel bij!

De Kemphaan in het teken van de Nacht van de Nacht
Naast de sprookjeswandeling van Stad & Natuur zijn er nog meer activiteiten op de Kemphaan. Neem een kijkje bij de Sterrenwacht in het gebouw van Stad & Natuur. Zij staan met enthousiasme klaar om je bij helder weer de kans te geven de sterren te bewonderen. Ben je na de sprookjeswandeling nog niet klaar met mooie wandelingen? Bestel dan ook een kaartje voor Jungle by night. Bij de Almere Jungle ontdek je het dierenpark in het donker. Fun Forest is geopend voor nachtklimmen. Onder leiding van een boswachter kan je bij Staatsbosbeheer deelnemen aan een volle maanwandeling. Voor een hapje en een drankje hoef je ook niet ver, zowel Dubbel-Op als Buitengewoon Lekker zijn geopend deze avond.

Kijk voor meer informatie over de Nacht van de Nacht op www.stadennatuur.nl.