ALMERE - Tijdens een feestelijke en zonnige ochtend zijn twee Doppio Bike’s door founder Peter Eiselin overhandigd aan Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Deze bijzondere elektrische fietsen zijn vanaf maandag 20 juli te gebruiken om rond de Oostvaardersplassen te fietsen. Het is voor het eerst dat Doppio op deze manier samenwerkt en voor het eerst dat bezoekers aan een natuurgebied deze fietsen kunnen huren.

Start-up Doppio maakt tweezits fietsen die elektrisch zijn aangedreven. Plezier, beleving en gemak staan daarbij voorop. De slogan van Doppio is ‘double the fun’. “Zo zien wij bij het Natuurbelevingcentrum deze samenwerking ook. Het plezier van een rondje Oostvaarders (35 km) maar dan met het gemak van een elektrisch aangedreven fiets. Optimaal genieten dus in je eentje of met iemand achterop” aldus Jochgem van Dijk van Stad & Natuur Almere.

Het ‘Rondje Oostvaardersplassen’ is een ideale manier om het gebied te verkennen op de fiets. “Als onderdeel van het jongste nationale park van Nederland, Nationaal Park Nieuw Land, biedt het gebied vele facetten aan de fietsende bezoeker: de weidsheid van het kerngebied, de bossen van het Kotterbos en het Hollandse Hout, de vergezichten over het Markermeer en de vele natuurlijke bewoners die de Oostvaardersplassen rijk is” vertelt boswachter Iris Sen van Staatsbosbeheer. Een rondje duurt ongeveer 2,5 uur.

De uitkijkpunten op de route bieden de kans om bijzondere vogelsoorten te spotten en te genieten van een welverdiende picknick. Als presentje krijgen huurders bij de fietsen een speciale lens voor op de mobiele telefoon, om mooie momenten en de uitzonderlijke natuur nog beter vast te leggen. Ook krijgen huurders een fietsfolder mee met daarop de route en extra informatie.

De Doppio fietsen, met speciale anti-lek-banden, zijn deze zomer te gebruiken voor 30 euro per fiets per ‘rondje Oostvaarders’. Je kunt alleen of met zijn tweeën op een fiets. Voor 29 euro kun je daar een picknickmand met lunch of met borrel-inhoud bij krijgen (voor 2 personen). Per extra persoon wordt 15 euro extra gerekend. Reserveren kan via info@oostvaardersplassenalmere.nl of ter plekke in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Zeven dagen per week geopend van 10:00 tot 17:00. Meer informatie www.ovpalmere.nl.