ALMERE - Op zaterdagavond 30 oktober vanaf 19.00 uur is het weer tijd voor de jaarlijkse Nacht van de Nacht. Stad & Natuur doet al jaren mee met deze landelijke activiteit van de natuur- en milieufederaties. Dit jaar vindt de Nacht van de Nacht plaats op meerdere locaties van Stad & Natuur met een divers programma.

Groot aanbod aan activiteiten

Dit jaar kun je door heel Almere de Nacht van de Nacht vieren, dit jaar doen 5 locaties van Stad & Natuur mee. Wat is er allemaal te beleven? Je kan éénmalig kinderboerderij Den Uylpark en kinderboerderij de Beestenbende bezoeken in het donker. Tijdens je bezoek kan je een lekker broodje bakken en de speciale Nacht van de nacht Vinny het Varken speurtocht doen. Op stadslandgoed de Kemphaan kan je alles leren over de sterren en planeten tijdens het sterrenkijken en het sterrenpraatje, ook is er een knutselworkshop sterrenbeelden maken. Daarnaast luister je naar klassieke muziek tijdens een wandeling door het donkere bos. Bij het Klokhuis ontdek je tijdens de Glow Show hoe glow-in-the-dark werkt en nog veel meer toffe proefjes met het thema ‘licht’. En tot slot hebben we bij het Vroege Vogelbos schapenpraatjes waarbij de dierverzorger vertelt over de schapenrassen en het donker. Ook is stadsecoloog Ton Eggenhuizen op bezoek die je meeneemt voor een vleermuizenwandeling. Nog niet klaar met het donker? Doe dan de zintuigenspeurtocht in het Vroege Vogelbos.

Nacht van de Nacht
Stad & Natuur organiseert deze Nacht van de Nacht met een hele hoop verschillende partijen: Sterrenwacht Almere, IVN Almere, Goede Rede Concerten, de stadsecoloog van de gemeente Almere, Mad Science, Fun Forest, Familierestaurant de Kemphaan. Samen vieren we de nacht. Tijdens de Nacht van de nacht gaat het licht uit en kijken we naar wat voor moois er te zien is in het donker. Want ook in het donker is er heel veel te zien. Door de lichtvervuiling is de hemel slecht te zien. Als het volkomen donker is dan zien we de sterrenhemel veel beter.

Meer informatie over starttijden, kosten en reserveren via: https://www.stadennatuur.nl/activiteiten/alle-activiteiten.html (selecteer Stad & Natuur)