ALMERE - Een heel weekend muziek van Sweelinck in en rond Goede Rede in Almere op zaterdag 23 en zondag 24 oktober. Een ode aan de grootste Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck, die 400 jaar geleden overleed op 16 oktober 1621. Deze maand wordt Sweelinck herdacht, muziek van hem gespeeld en verhalen verteld. Bij Goede Rede drie concerten, die elkaar mooi aanvullen.

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 – 1621) is zonder enige twijfel de grootste componist uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. We kunnen hem gerust zien als nationaal symbool. Nog niet zo lang geleden sierde zijn portret ons papiergeld. Straten en conservatoria zijn naar hem genoemd. Een heel weekend Sweelinck is dan ook wel op zijn plek!
Op zaterdag 23 oktober is er om 16.00 uur een Orgelbespeling door organist Han Siertsema. Han speelt muziek van Sweelinck natuurlijk, en van zijn leerlingen. En hij vertelt het verhaal over Sweelinck. Gratis toegang. Wel op reservering via de website.

Op zaterdag 23 oktober om 20.00 uur haalt Camerata Trajectina alles uit de kast met 4 zangers en 4 instrumentalisten, die een ode brengen aan Sweelinck, waaronder meesterimprovisator Patrick Ayrton op klavecimbel. Het rijke muzikale leven van Sweelinck in één wervelend programma!

Ensemble Doulce Mémoire brengt met Monsieur Sweelinck zijn minder bekende chansons op zondag 24 oktober om 20.30 uur. Dit unieke programma wordt gebracht door Organisatie Oude Muziek. Het ensemble brengt de muziek terug naar haar originele Franse toonhoogte en laat de liedteksten schitteren in hun Oudfranse uitspraak.

Kaarten bestellen en meer informatie via: https://www.goederedeconcerten.nl / of neem contact op met 06-80140467.