FLEVOLAND - Het is winter en dat gaat ons niet de koude kleren zitten. Om het toch een beetje warm te houden, doet de Natuur en Milieufederatie Flevoland mee met de viertiende editie van warmetruiendag op vrijdag 7 februari 2020. Deze, misschien wel koudste feestdag, van Nederland is gelanceerd als bewustwordingscampagne om energie te besparen. Iedereen kan meedoen. Trek alles uit de kast, elke trui telt. Zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar 6% energie - en dus 6% CO2 - per graad! Kom met je warme trui aan naar het spreekuur van het energieloket en krijg daar en paar gratis warme wintersokken.

“Als iedereen één dag de verwarming één graag lager zet, kunnen we op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen,” licht directeur Vera Dam toe. “Maar het mooiste zou natuurlijk zijn als iedereen hier het hele stookseizoen rekening mee houdt. Dan zouden we zo’n 530 kubieke meter gas kunnen besparen. Dat scheelt ongeveer 350.000.000 euro, maar vooral ook één megaton CO2-uitstoot.” Meedoen aan warmetruiendag is een mooi gebaar, met als beloning gratis warme sokken.

Het Energieloket Flevoland geeft u de hele winter tips voor warme voeten! Loop gerust eens binnen bij het Energieloket op één van de spreekuren bij u in de buurt voor onafhankelijk energie advies. Kijk voor de openingstijden van uw lokale Energieloket hier.