ALMERE - Drie dagen lang het landschap ontdekken door middel van geur, geluid en beweging: het kan tijdens de zomersessies van de Veldacademie! De Veldacademie-zomersessies zijn er van woensdag 11 tot en met vrijdag 13 augustus. De zomersessies worden gegeven door een geurdeskundige, een maritiem archeoloog, een ecoloog, een specialist in dierlijke bewegingen en nog veel meer. Iedereen kan meedoen. Er is ook een kinderdriedaagse.

Cocky Eek (beeldend kunstenaar en docent aan de KABK) maakte eerder veldwerkprogramma’s voor StrandLAB met onder meer studenten van de Academie van Bouwkunst en de Rietveld Academie. De omgeving van het Almeerderstrand en de natuurelementen speelden hierin een belangrijke rol. Nu nodigt zij iedereen uit die zich graag laat onderdompelen in het landschap en wil ontdekken en onderzoeken. Onder leiding van creatieve makers en lokale experts kijk je op een geheel nieuwe manier naar de omgeving. Je kunt meedoen aan allerlei buitenworkshops en luisteren naar inspirerende veldlezingen.

Kijk voor het hele programma en om je aan te melden op de site van StrandLAB www.strandlab-almere.nl. Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk.