ALMERE - Dat Almere Centrum een populaire bestemming blijft voor ondernemers, bewijst de komst van verschillende nieuwkomers in het gebied. Zo kunnen bezoekers binnenkort de garderobe van hun kinderen uitbreiden met bekende designermerken uit het assortiment van Niñoz. Culinaire liefhebbers kunnen helemaal hun hart ophalen met drie nieuwe restaurants. Voor traditionele Italiaanse pizza's kunnen ze terecht bij De Pizzabakkers; voor de authentieke Indiaase keuken bij Kessariya en voor gezonde, duurzame en plantbased superfood lekkernijen bij Copper Branch.


Niñoz
Ouders die hun kinderen (ook) graag in designerlabels kleden zijn bij Niñoz aan het juiste adres. De Almeers-Dominicaanse Luisana Marcelino Cuello besloot van haar hobby – kinderkleding en styling – haar werk te maken. In haar winkel biedt ze een breed assortiment kleding van bekende namen als Hugo, Boss, Marc Jacobs, Karl Lagerfeld, Kenzo en Zadig&Voltaire maar ook van labels als Mayoral, BillieBlush, Carrément Beau. Eenzelfde pak als papa? Een minivariant van het jasje dat op de catwalk in Milaan werd getoond? Stoere designer-items voor tieners? Het is allemaal te vinden bij Niñoz. De collectie is geschikt voor kinderen van 0-16 jaar.
Niñoz is op vrijdag 3 maart al geopend aan De Diagonaal 38, maar 25 maart volgt een officiële openingsdag.

Copper Branch
Dit 100% plant based restaurant serveert gezonde, duurzame en vooral heel erg lekkere gerechten. Op de kaart staan verschillende burgers, heerlijke wraps, diverse bowls en salades maar ook zoete lekkernijen als croissants, taartjes, smoothies en meer voor ontbijt, lunch en diner. Alles is bereid met de beste en meest duurzame ingrediënten en wordt zo gezond mogelijk klaargemaakt met zo weinig mogelijk suikers, transvetten en zout. Copper Branch wil niet alleen liefhebbers van gezond eten bedienen, maar ook fastfoodfans overtuigen dat plantaardig heel lekker kan zijn. De Canadese oprichter van Copper Branch heeft zelf bij McDonald's gewerkt en zocht naar een gezond alternatief. Hij verzamelde een team bestaande uit een chefkok, een diëtist, een marketeer en een expert op het gebied van duurzaamheid en ontwikkelde met hen het concept voor de keten. Inmiddels zijn er meerdere restaurants in Canada, de Verenigde Staten en Australië. Ondernemers Stephen Nieuwenhuis, voormalig directeur van De Tuinen en Holland & Barrett, haalde samen met zijn vrouw de formule naar Nederland. Almere is na Utrecht en Rotterdam de derde locatie waar Copper Branch een Nederlandse vestiging opent.
Copper Branch zit aan de Diagonaal 3.


De Pizzabakkers
De Almeerse vrienden Stefano en Giuseppe, beiden geboren in Italië, leerden elkaar kennen als collega's in een van de vestigingen van De Pizzabakkers. Ze hadden al snel het plan om samen een eigen restaurant te openen en kregen daar binnen de formule de ruimte voor. Bij De Pizzabakkers zijn klanten welkom om lekker te komen lunchen, borrelen of dineren. Op het menu staan ambachtelijke Romeinse pizza's in verschillende varianten maar ook andere Italiaanse hapjes en lekkernijen. Voor de dorst kan worden gekozen uit verschillende soorten prosecco, wijn, Italiaans getinte cocktails, en bieren maar er staan natuurlijk ook frisdranken en andere alcoholvrije opties op de kaart. De Pizzabakkers is een familierestaurant waar iedereen welkom is. Voor families met kleine kinderen is er bijvoorbeeld speeldeeg waarmee ze zich eindeloos kunnen vermaken. Giuseppe en Stefano willen naar eigen zeggen een echt buurtrestaurant worden; "een plek voor jong en oud met goede muziek en een goede sfeer".

De Pizzabakkers zit aan de Zadelmakerstraat 4.

Kessariya
Bij Kessariya vormen 25 exotische specerijen de basis voor een menu van heerlijke Indiase delicatessen. Veel van de gerechten komen uit de typische Indiase cultuur van streetfood, waarbij gerechten op straat vanuit karretjes worden verkocht. Klanten kunnen kiezen uit kleine snacks en grotere gerechten waaronder samosa's, smakelijke tandoori, verschillende paneervarianten, pittige en milde curry's en nog veel meer. De gerechten kunnen in het restaurant zelf worden genuttigd maar ook worden afgehaald of bezorgd. Drijvende kracht achter Kessariya is voormalig piloot Sanjay Sharma die de smaken van de straten in India met zijn restaurant naar Almere brengt.
Kessariya zit aan de Zadelmakerstraat 56.