ALMERE - Aan de kust van het IJmeer en aan de rand van Almere vind je Duin: een nieuw woon- werk en recreatiegebied met knusse eengezinswoningen in de duinen, woontorens die uitkijken op het IJmeer en een levendig centrum met boulevard. Één van die woontorens is Valencia, ontworpen door MoederscheimMoonen Architects in samenwerking met Klunder Architecten.

Duin, de grote gebiedsontwikkeling in de kustzone van Almere Poort wordt sinds 2013 gerealiseerd door Amvest en blijft groeien. In het nieuw aangelegde duinlandschap bestaande uit stranden en bossen vind je woningen, horeca, hotels, winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, wellness en leisure.

Woontoren Valencia bevindt zich met 58 appartementen bovenop winkelcentrum de Duinhal, dat momenteel nog in aanbouw is. De toren van 15 woonlagen telt vier appartementen per verdieping en heeft twee penthouses op de bovenste woonlaag. Vanuit de woontoren ben je binnen een minuut op het strand voor een frisse duik of avondwandeling én loop je zo de Duinhal in voor de boodschappen.

Het ontwerp van het gebouw wordt gekenmerkt door de horizontale lijnen die de verschillende vloeren markeren. Vanuit deze horizontale banden ontstaan verspringend gepositioneerde balkons, die het gebouw een dynamisch karakter geven. Door de balkons verspringend te positioneren, is er op elk balkon maximaal daglicht en privacy.

De kleur en materialen van het ontwerp zijn afgestemd op de sfeer van het gebied. Tussen de witte horizontale banden wisselen glazen puien en verfijnde zachtbruine beplating elkaar af. De beplating heeft een verfijnd reliëf en ook de horizontale banden zijn helder waardoor de architectuur krachtig en leesbaar is.

Rondom het gebouw verrijzen de komende periode nog een aantal torens die samen de unieke skyline van Almere Duin zullen vormen.